Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie mai speciala legata de o mostenire.
In urma cu 4 saptamani a decedat o ruda, care locuia intr-o casa cu 3 apartamente si curte comuna. Defunctul detinea apartamentul de la parter, iar apartamentele de la etaj apartin aceleiasi persoane.
Vecina de sus, proprietara celor 2 apartamente, a renovat complet acoperisul si poarta de acces in curte. Defunctul atunci nu a cotizat la cheltuieli (era o persoana extraordinar de dificila, nu era de acord cu nimic), pe motiv ca vecina a umflat preturile la cheltuielile cu acoperisul si intrarea in curte.
Defunctul mi-a lasat prin testament apartamentul. Nu are mostenitori rezervatari. Vecina a venit azi la mine sa-mi spuna ca ea a dat in judecata ruda mea, pentru cheltuielile legate de acoperis si de intrarea in curte. Si mi-a zis ca trebuie sa ne intelegem cum facem, sa continue cu judecata, sau sa ne intelegem.
Acuma eu stiu ca nu a existat nici o citatie, daca il dadea in judecata, trebuia sa primeasca citatie, nu? Eu personal banuiesc ca nu l-a dat in judecata cat era in viata, acum mi-a zis numai sa ma intimideze, nu mi-a aratat nici un act.
Vecina este foarte bogata, nu a facut rabat la nimic cand a renovat. Eu sunt salariat, nu am afaceri ca vecina. Nu mi se pare acum corect sa le platesc eu jumate din cheltuieli, ei au cumparat tot ce era mai scump, eu nu mi-as fi permis asa ceva.
Moral clar ca vecina a cheltuit niste bani cu renovarea partilor comune, cheltuieli care erau absolut necesare, si sunt de acord ca ruda mea trebuia sa fi participat si ea. Eu ca si testamentar, as fi de acord sa-i dau ceva bani. Dar nu suma care a cheltuit-o ea, folosind cele mai scumpe materiale.
Cum ma sfatuiti sa actionez?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns:
adrian255 , utilizator
08:52, 15 Mai 2012