avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... tristete- imposibilitate plata credit ipotecar - ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

tristete- imposibilitate plata credit ipotecar - solutii ?

Am un credit ipotecar in chf pana in 2025. De achitat ratele le achit, numai ca uitandu-ma zilnic la cursul valutar, realizez ca, in cateva luni, nu voi mai putea plati, pt. ca francul, mai mult ca sigur, va ajunge la 40.000 de lei vechi.
Imobilul ipotecat l-am pus in vanzare de o jumatate de an si nu gasesc cumparator. In momentul de fata, valoarea lui este la un sfert.
De inchiriat, nu pot, pt. ca n-am unde sa ma duc.
De o restructurare nu poate fi vorba, intrucat am beneficiat deja de doua.
Mi-a trecut prin cap o sinucidere, dar nu este o solutie, deoarece ii nenorocesc pe altii.
Iata-ma aproape de pensionare(daca mai apuc si nu fac un infarct sau nu paralizez) aproape in strada si cu oprire pe salariu. Cine sa ma tina in aceasta situatie?
Aveti vreo solutie la problema mea?
Va multumesc.
Totdeauna exista o solutie, fie ea si greu de pus in practica sau, credem noi imposibil de realizat.
Poate ca nu v-ati evaluat bine prioritatile, cum se spune acum.
Cunosc pe cineva care si-a cumparat un apartament de 3 camere pe vremea cand se credea ca vom ajunge sa traim ca-n rai, are 1 copil foarte mic, au ajuns la concluzia ca nu pot plati ratele (lucra numai sotul), au inchiriat apartamentul unei firme, din banii luati pe chirie isi platesc propria lor chirie la o garsoniera plus intretinerea, intr-o zona mai marginasa, iar femeia a gasit sa lucreze "femeie de serviciu" la un bloc, aproape de casa. Pe copil l-au dus la parintii unuia din ei.
Astfel reusesc ca din salarii sa-si plateasca rata la banca si sa manance.
Amanuntele chinului lor nu le stiu, dar asa au reusit sa se asigure cumva pentru moment si pentru o perspectiva apropiata.....
Poate din exemplul acesta puteti extrage macar vreo idee....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate plata credit ipotecar in chf nicki nicki Am un credit ipotecar in chf care este in derulare. Tinand cont de faptul ca francul tot creste si este posibil ca peste cateva luni sa nu mai pot plati ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar in franci elvetieni alissab alissab Buna ziua ! In iunie 2007 am luat un credit ipotecar in franci elvetieni pe 35 ani,ipotecand apartamentul pe care l-am cumparat.Am luat 65450 CHF, avand ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar- imposibilitate de a plati ratele sozo sozo As dori si eu daca este posibil, un raspuns la problema mea. Am contractat un imprumut pentru achizitionare imobil.Creditul este ipotecar, cu ipoteca pe acel ... (vezi toată discuția)