avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu detalii privind pensia alimentara . Am divortat , copilul a ramas in grija mea si acum nu stiu cum sa procedez pentru pensia alimentara . Mentionez ca fostul sot a lucrat in cadrul MAI , fost politist de friontiera , actualmente pensionar pe caz de boala. Care sunt pasii de urmat pentru ca , fiica mea sa-si primeasca drepturile ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:33, 15 Mai 2012
Precizati daca prin hot de divort a fost stabilita si o pensie alimentara pentru ca acest lucru era obligatoriu conform legii. Daca a fost stabilita o pensie, atunci instanta din oficiu ar fi trebuit sa faca adresa de poprire la angajatorul sotului.
Daca nu aveti stabilita plata pensiei, atunci trebuie sa introduceti actiune in instanta pt ca aceasta sa fie stabilita in functie de actualele venituri ale fostului dvs sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara minor - cum se datoreaza? jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta in situatia cu care ma confrunt: sotia unui salariat al societatii a facut o cerere prin care doreste sa retinem din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major camycamelya camycamelya Buna ziua! In urma divortului dintr-e mine si sotul meu, in urma hotararii de divort sa stabilit ca ambii mei copii sa ramana in grija tatalui. Am o fata si un ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere noul cod civil coldmountain coldmountain Buna ziua, doresc sa aflu care este procedura prin care trebuie sa pun in aplicare hotararea de divort prin care fostul sot a fost obligat la plata pensiei de ... (vezi toată discuția)