avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drept la somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drept la somaj

acum sint in concediu de prenatal pana la cei 2 ani ai fetitei ,urmand sa ma intorc la lucru la firma la care am lucrat inainte de prenatal.problema este ca eu nu pot sa ma intorc la firma x pentru ca de curand am aflat ca a dat faliment .intrebarea este ce este de facut si daca eu pot sa beneficiezi de indemnizatia de somaj dupa prenatal ne mai avand unde merge dupa prenatal va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:07, 13 Decembrie 2008
In situaţia în care v-aţi întors la lucru după încetarea concediului plătit pentru creşterea copilului, iar angajatorul îşi încetase definitiv activitatea atunci puteti benficia de somaj !
Unitatea si-a restrans activitatea si locul meu de munca nu mai exista. Perioada de concediu pentru ingrijire copil nu se considera continuitate in munca? Ce conditii trebuiesc indeplinite in astfel de cazuri?
:)
Perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă şi în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta.
Trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii.
Pentru persoanele care au avut raporturile de munca sau de serviciu suspendate, cu exceptia suspendarii pentru incapacitate temporara de munca, daca aceasta nu depaseste 30 de zile, stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadei de asigurare realizata inainte de suspendare cu perioada de asigurare realizata dupa reluarea activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa terminarea concediului crestere copil? corina_tudose corina_tudose Buna ziua, in 6 februarie se incheie perioada de concediu pentru crestere copil in varsta de pana la 2 ani si, cel putin teoretic, ar trebui sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza adeverinta de somaj de catre angajator la o persoana revenita dein ccc? catalinion84 catalinion84 Buna seara In cazul in care se intra in somaj dupa concediu crestere copil, se iau in calcul si lunile din concediul prenatal si postnatal in adeverinta ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa concediu crestere copil vivi23ro vivi23ro in cazul in care se concediaza o persoana la o perioada mai mica de un an dupa revenirea din concediu crestere copil, se beneficiaza de indemnizatie de ... (vezi toată discuția)