Am un credit de nevoi personale.Datoria mea catre banca a fost cesionat unei firme de recuparari.Acestia ma roaga sa semnez un angajament de plata.Eu nu vreau sa semnez acest angajament de plata si totodata nu am semnat si nici nu voi semna vreodata ceva cu dinsii.Sunt obligat sa semnez acel angajament de plata?Daca nu semnez mi se poate intimpla ceva?VA MULTUMESC MULT.
Asta in cazul in care creditul a devenit scadent.
Cesiunea de creanţă nu poate aduce atingere drepturilor debitorului prin diminuarea sau modificarea lor. Toate drepturile pe care le avea în cadrul raportului iniţial le păstrează şi în raportul modificat prin schimbarea subiectului activ – creditorul. Art.556 pct.2 prevede ca "Cesiunea creanţei nu poate aduce atingere drepturilor debitorului şi nici nu poate face obligaţia acestuia mai oneroasa." Drepturile dobândite de la sau în timpul fostului creditor (cedentul) nu se sting odată cu cesiunea, de asemenea după cesiune obligaţia debitorului nu poate deveni mai oneroasă, adică nu se poate modifica cuantumul ei (faţetă a principiului libertăţii contractuale, nimeni nu se poate vedea obligat în cadrul unui contract decât în virtutea propriului consimţământ) sau modifica condiţiile sau termenele de executare, întreg raportul obligaţional rămânând neschimbat, mai puţin subiectul activ.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
...recuperatori....
eukyra
Buna ziua,
...as dori sa stiu,daca acesti\"recuperatori\",au dreptul sa vina, sa-ti bata la usa?Legea le da acest drept?Pana unde pot merge aceste firme de ... (vezi toată discuția)