avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa bunica decedata si mama-mostenitor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa bunica decedata si mama-mostenitor decedat

Buna ziua ,va rog sa ma lamuriti in privinta unei probleme.
Acum 2 ani a decedat bunica mea,mama mamei mele ,si nu s-a facut succesiunea dupa ea.Masa succesorala era compusa dintr-un teren de 3 ha pe care insa primaria nu a emis titlu de proprietate inca .Mostenitori erau 2.mama si matusa mea.Anul trecut a murit si mama mea ,eu facand succesiunea dupa dansa .Problema este partea ce ii revine mamei dupa bunica ,dupa care nu este facuta succesiune >Matusa mea nu doreste sa se faca succesiunea dupa bunica si eu as dori totusi sa vad ce se intampla si cu partea ce i se cuvenea mamei din terenul respectiv si implicit .mie dupa mama.Cum as putea face si care este ordinea succesiunii daca si mostenitorul bunicii,adica mama ,este decedata

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: vladia , utilizator 10:05, 16 Mai 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se dezbate mai intai succesiunea dupa bunica, apoi se completeaza succesiunea dupa mama dvs, emitandu-se un supliment de certificat de mostenitor (in favoarea dvs si a fratilor, eventual)
va multumesc mult pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire vmandrei vmandrei salut! ieri am fost la notar pentru stabilirea succesiunii...dupa bunica mea care a murit acum 6ani....acum 4ani a murit si mama mea. matusa mea- sora mamei ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat VanillaSky VanillaSky * Mai intai o scurta prezentare pentru a intelege mai bine situatia. Este vorba despre o mostenire compusa dintr-o casa si terenul aferent, plus cateva hectare ... (vezi toată discuția)