avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

va rog sa ma jautia si pe mine, sotii au impreuna un imobil cu credit si 2 autoturisme iar unul din sotii un imobil dobandit inainte de casatorie cu se face partajul
Partajul se face numai asupra bunurilor dobandite in timpul casatoriei (care se prezuma a fi bunuri comune), respectiv: imobilul si cele doua autoturisme.
Imobilul dobandit inainte de casatorie nu intra in masa partajabila.
Bunurile dobandite inaintea casatoriei nu sunt cuprinse in masa partajabila, intrucat au calitatea de bunuri proprii, daca nu exista vreo alta conventie contrara.


Creditele contractate de catre dumneavoastra in timpul casatoriei, pentru a sustine aceasta legatura si pentru a indeplini obligatiile obisnuita ce decurg dintr-o casnicie sunt datorii comune , supuse partajarii.


Daca, insa , contractele de imprumut au fost perfectate pentru a sustine interesul propriu al unuia dintre soti, datoria este proprie.

Instanta de judecata poate constata ca o datorie este una comuna a sotilor, si, totodata, va stabili cota -parte si modalitatea in care debitul va fi platit.


Imobilul dobandit in timpul casatoriei este supus impartelii, putand fi atribuit unuia dintre soti, celuilalt incumbandu-i obligatia de plata a sultei . (o suma de bani cu titlu de despagubire, raportata la cota-parte din dreptul de proprietate individualizata de catre instanta de judecata ).



Succes.


multumesc, dar se pot folosi in instanta mesaje prin care sa incrimineze unul din sotii bineinteles mesajele obtinute prin violare conturilor dar nu stiu cum pot dovedi asta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut comun-soti divortati calin cristiana calin cristiana In cazul desfacerii casatoriei, neurmata de procedura de partajare a bunurilor, cum se procedeaza cu un credit pentru nevoi personale luat in timpul ... (vezi toată discuția)
Coplatitor la imprumut bancar misu1972 misu1972 Buna ziua, am fost casatorit pana in anul 2012 cand am divortat in mod amiabil la notar. In anul 2011, in timpul casatoriei, sotia a facut un imprumut pe ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune sanda2s sanda2s Sunr divortata si astazi fostul sot mi-a trimis un mesaj ca vine sa ii dau masina care este bun comuna fost cumparata cu un credit de la banca acesta in ... (vezi toată discuția)