avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

am primit o amenda in(accent pe in) localitate(o comuna) pe E85 ca nu aveam faza de intalnire aprinsa.
am primit amenda 140 si 2 puncte penalizare
Daca contest si zic ca le-am avut aprinse ..este cuvantul meu impotriva militianului el neavand nici o dovada, Am vreo sansa sa castig?
ms pt timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: xianu , utilizator 19:29, 30 Octombrie 2013
aceasta contestatie se potriveste ca o manusa cazului....
este enervanta chestia asta ca politistul scrie ce vrea in procesul verbal si tu trebuie sa-ti dovedesti nevinovatia, de ce sa nu fie el obligat sa dovedeasca vinovatia, ca el acuza...
la "observare directa" este cuvantul tau impotriva cuvantului lui, nu cred ca o instanta corecta tine cont de asta sau nu ar trebui ...asa cum la martor nu are voie sa fie un alt coleg de al lui...
aceasta contestatie a avut castig de cauza, mi-a dat-o un fost coleg de serviciu, dar eu depusesem contestatia si nici nu prea vad cum ma ajuta.
la final ce sa zic, si eu am scris despre acest lucru ... ar trebui sa ne unim si sa facem ceva in acest sens, altfel o sa stam numai prin tribunale si asta ca sa-i facem pe plac unui politist suparat pe viata sau pe salariu, dornic sa se afirme, s-ar putea sa fie avansat...
sanctionati ar fi daca se face pe urma si plangere la comandant, dar oare cati mai fac acest lucru?
mai cunoastem noi pe cineva care se tot chinuie sa schimbe Constitutia de ani de zile, asa ca sa schimbam noi ceva in legislatia rutiera slabe sanse !:D.
am trimis o adresa la MAi referitor la proiectul de lege care prevede reducerea la 5 ani incepand cu anul viitor a valabilitatii permiselor de conducere ptr conducatorii auto cu categ. C, D (profesionisti), avand BE si CE nu-mi convine preschimbarea la 5 ani (nu lucrez ca sofer profesionist) cu argumente logice, mi-au multumit ptr interes si atat, ramane tot cum vor ei ca "sa armonizeze legislatia europeana". chiar daca legislatia asta europeana nu are uneori aplicabilitate in cea romaneasca. acum am de gand se le trimit observatii la proiectul de lege privind modificarea formei si continutului permisului de conducere incepand tot cu anul viitor, tot asa au niste traznai din legislatia europeana de te doare capul. vor sa inscrie in permis "adaptari ale vehiculului", alea se trec in certificatul de inmatriculare si nu in permis. daca vinzi masina ramai cu adaptarile in permis.:)
cum este si cazul de fata, folii si tratamente chimice.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
cyan, moderator
mi-a facut un jurist o contestatie si asta a scris ca cedo..prezumtia de nevinovatie(nush ce caz ANGHEL) etc..
am trimis-o ..acum astept rapsuns sa vad cand e procesu....peste 2-3 luni cred :D
amenda am platit-o ca de nu castig sa nu platesc intreg.
Multumesc de raspunsuri !
P.S. Imi puteti spune cu aproximatie cat ar fi o medie a onorariului celui care se ocupa cu actele? juristu, avocatu..care-o fi .. MS!
Ultima modificare: Luni, 28 Mai 2012
xianu, utilizator
@ lucianviorel
În conformitate cu OUG 195/2002 cu modificările şi completările ulterioare, art. 44 alin. 2 prevede că "în circulaţia pe autostrăzi, pe drumurile expres şi pe cele naţionale europene (E) conducătorii de autovehicule sunt obligaţi să folosească şi în timpul zilei luminile de întâlnire.", articolul nefăcând distincţie dacă este obligatoriu sau nu ca un conducător de autovehicul să circule cu luminile de drum aprinse şi în interiorul unei localităţi

pai in localitate nu e tot drum european ?
corect! Atunci jumatate din conducatorii auto care ciscula in oras trebuie amendati ca nu folosesc luminile de intalnire! E85 merge de la buc la siret si sunt o gramada de orase fara variante si trebuie sa mergi prin oras.Una e centura de siguranta care e obligatorie peste tot si una e lumina ..aici e intrerpretabil . Eu circul zilnic prin ORAS(pe unde trece E85) si nu aprind lumina trebuie sa iau amenda non-stop conform teoriei, dar nu am auzit pe nimeni sa ia amenda in oras pt lumini ! Militianu ma vede din alt judet si ce zice...hai sa il iau si pe asta in //// putin.... poate storc ceva. Asta-i ROMANIA noastra!!!

Alte discuții în legătură

Neacordare de prioritate melcsy melcsy daca agentul de circulatie cine l-a oprit a fost singur, fara nici un martor se poate contesta procesul verbal de contraventie?..ce sansa de castig sunt? care ... (vezi toată discuția)
Prezentare dovezi contestatie pv trecere pe rosu gabriellaptaru gabriellaptaru Buna ziua, In luna mai mi-a fost suspendat permisul de conducere pe motiv ca am trecut pe rosu. Mentionez ca am trecut pe verde, nici macar pe galben, doar ca ... (vezi toată discuția)
As vrea o explicatie la urmatoarea problema ( sa invocat legislatia cedo) : puma_09 puma_09 Citez din ziarul GANDUL: Practic, o sancţiune acordată doar pe baza constatărilor poliţistului – care a văzut sau i s-a părut că ai trecut pe ... (vezi toată discuția)