avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune separata pentru solicitarea cheltuielilor de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune separata pentru solicitarea cheltuielilor de judecata

am pierdut un proces legat de dreptul muncii atat pe fond cat si in recurs. In procesul pe fond partea a solicitat in intampinare cheltuieli de judecata. nu a fost depusa dovada cheltuielilor iar instanta nu a acordat aceste cheltuieli.
In recurs au fost cerute cheltuieli insa in judecata au mentionat si s-a consemnat in incheierea de sedinta ca nu vor cheltuieli de judecata.
Acum au deschis actiune separata si solicita cheltuielile de judecata pentru ambele procese. Este vorba despre un litigiu de munca iar angajatorul imi cere pe cele 2 procese suma de 7400 lei reprezentand cheltuieli de judecata. Ce sanse sunt.
Va pot cere aceste cheltuieli pe cale separata, instanta va decide daca ele reflecta complexitatea dosarului, numarul de termene, munca efectiva a avocatului. Adica verifica ca ele sa fie justificate si daca nu sunt le cenzureaza.
dar daca pe fond au cerut si nu au fost acordate le mai pot cere iar????? Nu puteau sa faca o cerere de completare ?????
Pot fi cerute prin cerere separata, in termenul general de prescriptie de 3 ani, numai cheltuielile de judecata care nu au fost cerute.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Ar fi bine sa verificati daca nu este vorba de onorariu de succes.
Onorariul de succes din cate stiu nu se acorda de instante.

Verificati ce scrie in contractul de asistenta juridica.
Puteti solicita instantei sa le ceara sa le prezinte pentru a se lamuri acest aspect.

Daca nu este vorba de onorariu de succes veti fi obligat in functie de ceea ce se va dovedi si cum se va dovedi.
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de judecata crys_myh86 crys_myh86 Buna ziua , Am avut un proces civil -litigii de munca ... fostul angajator mi-a cerut in instanta lipsa in gestiune ... am castigat procesul ... a avut drept ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata cornelia radoi cornelia radoi buna seara!revin la d-voastra cu inca o problema:in dec.2006 tribunalul prahova a dat o sentinta favorabila mie intr-un litigiu de munca pe care l-am avut cu ... (vezi toată discuția)
Avocatul nu cere cheltuieli de judecata ! bukinst bukinst In mai multe procese pe care le/am castigat pe fond dar paratul a facut apel, avocatul meu nu a solicitat cheltuieli de judecata, desi nu mi-a cerut parerea ... (vezi toată discuția)