avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita credit bancar
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita credit bancar

Buna ziua. Am o problema. Am divortat acum 3 ani. Aveam impreuna cu sotia un credit de consum in care ea era imprumutat, eu garant. La divort nu am facut partaj. Am facut o conventie notariala in forma autentica in care ea se obliga sa achite toate creditele in care eu sunt codebitor.
Zilele trecute mi-a venit o somatie in care s-a indicat ca eu trebuie sa platesc creditul, fiindca ea nu poate.
Nu e valabila acea conventie? In acea conventie eu i-am lasat ei tot, iar ea s-a angajat ca plateste creditul.
Ce trebuie sa fac? Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:41, 16 Mai 2012
mda...eu am tot vb despre asta, mai mult ..chiar eu am hot in sensul in care instantele impart credite fara ca banca/creditorul sa aiba habar..pe considerentul ca se imparte patrimoniul(:D)


sunteti bun de plata, iar pt banca aceasta conventie ( uneori hot) poate fi cel mul parte dintr-un sul:(
Fata de acea conventie, banca nu este decat un tert. Conventia respectiva naste drepturi si obligatii in sarcina partilor semnatare si atat. Pentru orice platiti-/va executa silit din acel credit va puteti intoarce impotriva fostei sotii in virtutea dreptului de regres.

Sunteti bun de plata.
Toate cele bune,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dare in plata LUCAT LUCAT Buna ziua. Va rog cu un raspuns la urmatoarea speta: credit bancar cu doi imprumutati, garantat cu o locuinta ai carei coproprietari sunt doar cei doi ... (vezi toată discuția)
Imprumut ipotecar leos leos Buna ziua, In anul 2007 am contractat un imprumut ipotecar in care eu sunt imprumutatul iar sotia codebitoare. In anul 2011 a intervenit divortul in urma ... (vezi toată discuția)
Creditul de nevoi personale se imparte la divort? dumitru70 dumitru70 In anul 2005 m-am casatorit iar in 2014 am divortat de fosta sotie. Impreuna am construit pe terenul parintilor mei o casa in care am locuit pana in prezent si ... (vezi toată discuția)