avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia comuna

Buna seara,va rog sa ma ajutati si pe mine sa inteleg ce inseamna custodia comuna.In urma unei relatii de concubinaj avem un copil caruia i s a stabilit domiciliul la mama.Ni s a dat custodie comuna fara sa mentioneze in hotarire cum si cind am dreptul sa i mi iau si eu copilul.Aceasta ma solicita doar pt bani sau sa il ducem la dr in rest sub diferite pretexte refuza sa il lase si cu mineCe inseamna mai exact cutodia comuna si cum pot sa i au si eu copilul la mine macar cateva ore fara mama dupa el?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 23:05, 15 Mai 2012
In mod normal ar fi trebuit intocmit un plan parental in care se stabilesc mai multe aspecte ale acestei custodii comune si anume: programul de vizitare saptamanal si in week-end, modul de petrecere al vacantelor, al sarbatorilor legale, modul de efectuare a deplasarilor in strainatate cu minorul, modul in care se vor lua in viitor deciziile majore in ceea ce priveste educarea minorului, mentinerea legaturilor cu familia paterna extinsa etc.

Daca mai sunteti in termen atacati aceasta hotarare.

Daca nu cred ca va trebui sa promovati o noua actiune prin care sa fie stabilite toate aceste aspecte, daca nu reusiti sa comunicati cu mama copilului pe toate aspectele enumerate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor Giorgiana123 Giorgiana123 Sunt mama unui copil de 11 ani care îmi este încredințat spre creștere si educare de la data divorțului 2009, cand copilul avea trei ani. Tatăl ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna a copilului AdrianAdi12 AdrianAdi12 Buna tuturor, Dragii mei am sa fiu scurt si la obiect. Eu si prietena mea suntem intr-o relatie de 5 ani de zile, Din care a rezultat un copil. In momentul de ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii fata de copil puscasmarin2014 puscasmarin2014 Buna ziua, Va rog sa-mi enumerati drepturile legale pe care eu in calitate de tata le am in relatia cu fetitia mea de 2 ani, in conditiile in care am ... (vezi toată discuția)