avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de munca incetat cu acordul partilor, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de munca incetat cu acordul partilor, beneficiez de somaj?

Buna ziua! Deja cu ajutorul dvs., am putut solutiona 2 probleme diferite, pt care va multumesc! In ianuarie mi-a fost incetat contractul de munca cu acordul ambelor parti, am lucrat intr-o institutie bugetara. In acest moment locuiesc in Norvegia, intamplator umbland pentru actele necesare alocatiei copilului, am gasit formularul E 302, prin care un cetatean din UE, poate beneficia de somaj pe teritoriul statului unde locuieste. Intrebarea mea este, daca in Romania nu aveam dreptul, aici in Norvegia credeti ca pot beneficia. Nu ii pot intreba pe cei de aici pt ca pur si simplu nu iti spun, cu cat stiu mai putini cu atat este mai bine pt ei. :O Va multumesc si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 19:52, 16 Mai 2012
Pentru Romania:
Incetarea contractului individual de munca prin acordul parţilor exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj, avand în vedere ca acordul exprimat de salariat este un motiv imputabil lui de încetare a contractului individual de munca.

Persoanele care au fost salariate în Norvegia pot beneficia de prestații de șomaj.
În cazul în care deveniți șomer în Norvegia, trebuie să contactați biroul local al Organizației Sociale și de Muncă din Norvegia, (NAV - [ link extern ] .
Va multumesc, mult! Exact pe acest site am gasit formularul E 302. In Norvegia nu am lucrat deloc, iar in acest moment frecventez un curs de norvegiana? Cineva care nu avut loc de munca in Romania, completand acest formular E 302, a beneficiat de somaj pe teritoriul Italiei. Discutand cu ea m-a sfatuit sa incerc si eu aici. Aveti idee aceasta informatie o gasesc si in limba romana pe site-urile noastre?
Formularul E 302 este o "adeverinţă cu privire la membrii familiei lucrătorului salariat aflat în
situaţie de şomaj, care trebuie luaţi în considerare pentru calculul prestaţiilor ".

ªomerul care a exercitat o activitate salariată într-un stat membru şi care doreşte să poată
beneficia de drepturile sale la prestaţiile de şomaj într-un alt stat membru a cărui legislaţie ia
în considerare numărul de membri ai familiei pentru a calcula cuantumul prestaţiei, chiar
dacă aceştia nu îşi au reşedinţa pe teritoriul acestuia. poate solicita emiterea acestui Formular.

Acesta se va solicita de la instituţia desemnate a statului în care membrii familiei îşi au reşedinţa si se va depune la instituţia competente în materie de şomaj a statului în care sunt solicitate prestaţiile.

Instituţia din România competentă pentru eliberarea formularului de mai sus este agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă a solicitantului.

În aplicarea prevederilor Regulamentelor 1408/71 şi 574/72, respectiv în relaţia cu instituţia competenta din Norvegia va circula si formularul E 302 pentru certificarea informaţiilor referitoare la veniturile membrilor de familie.
Mii de multumiri! Daca din pdvd legal in Romania nu beneficiam de somaj, trebuia sa ma gandesc ca o data ajuns acest formular E 302, la Ajofm, acestia ar fi dat acelasi raspuns negativ. Deci daca am inteles bine, acest fomular imi v-a ajuta in cazul in care lucrez in Norvegia, iar dupa o perioada sunt data afara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular 106 angajata gravida! petronel11 petronel11 Buna ziua, Avem o salariata (bulgar) insarcinata, care are certificat de inregistrare in Romania (CNP RO), salariata face naveta Bulgaria-Romania, ... (vezi toată discuția)
Alocatii alinalaura04 alinalaura04 Buna tuturor. Va scriu din Spania unde perechea mea lucreaza in mometul de fata. In urma cu un an am nascut iar in vara cand am fost in tara pentru ... (vezi toată discuția)
Alocatii europene floare alba floare alba buna ziua.ce trebuie sa fac pentru a lua alocatie din norvegia? sotul meu lucreaza cu contract pe perioada nedeterminata.ce acte imi trebuiesc ,de unde se iau ... (vezi toată discuția)