avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Formular 106 angajata gravida!
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Formular 106 angajata gravida!

Buna ziua,

Avem o salariata (bulgar) insarcinata, care are certificat de inregistrare in Romania (CNP RO), salariata face naveta Bulgaria-Romania, institutia se afla la granita, domiciliul ei fiind in Bulgaria. Am formulat o cerere prin care le solicitam celor de la C..S sa elibereze un formular E106, ca bulgaroaica noastra sa nasca in Bulgaria (in Romania nu vrea), cei de la C..S a spus ca in cazul ei nu se aplica (conform reg. CEE 1408/71). Va rog sa ma ajutati! (eu am inteles ca ar trebuii sa i se acorde) X-(
Formularul E 106 este un atestat privind dreptul la prestatiile in natura ale asigurarii de boala-maternitate in cazul persoanelor care îsi au resedinta intr-un alt stat decat statul competent

Formularul E 106 se elibereaza de catre institutia competenta de la locul de munca pentru a permite lucratorului si membrilor familiei sale care îsi au resedinta impreuna cu acesta pe teritoriul altui stat membru sa beneficieze de prestatiile in natura de asigurare de boala sau maternitate, acordate in contul institutiei competente de institutia de la locul de resedinta, in conformitate cu prevederile legislatiei pe care aceasta din urma o aplica.
Pfff.... iti multumesc, dar ordinul 592/2008 l-am citit si eu, am nevoie de argumente, eu o consider lucrator frontalier pt ca cel putin odata pe saptamana seintoarce in Bulgaria, deci resedinta o are acolo, in acelas timp are dreptul la rezidenta si in Romania conform certificatului emis de SPCLEP (CNP), in stituatia asta ma gandesc ca ar trebuie sa elibereze acest formular ca bulgaroaica sa beneficieze de asigurare pe teritoriul Bulgariei, chiar daca ea lucreaza in Romania. Iti multumesc dar am nevoie de un raspun clar!

Daca ati citit prevederile legale , in acel sens, trebuie sa vedeti ca pentru eliberarea acelui formular se solicita sa aiba resedinta in Romania.

Sintagma "reşedinţă" desemnează locuinţa temporară şi secundară a unei persoane fizice. Prin urmare, acel salariat nu are o locuinta temporara in Romania.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu..., formularul E 106 este un certificat ce atesta dreptul la asistenta medicala in tara in care lucuiesti (unde ai resedinta), atunci cand nu coincide cu tara in care esti asigurat. Este necesar pentru lucratori transfrontalieri. Art. 19 alin. 1 din ordonanta 592/2008 + art. 19 din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 1408/71
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2013
petronel11, utilizator
Ordinul nr.592/2008:
Art. 19.

(1) Formularul E 106, prevăzut în anexa nr. 6 la prezentele norme metodologice, se eliberează de către instituţia competentă de la locul de muncă pentru a permite lucrătorului şi membrilor familiei sale care îşi au reşedinţa împreună cu acesta pe teritoriul altui stat membru să beneficieze de prestaţiile în natură de asigurare de boală sau maternitate, acordate în contul instituţiei competente de instituţia de la locul de reşedinţă, în conformitate cu prevederile legislaţiei pe care aceasta din urmă o aplică.

Art.19 din Regulamentul Consiliului (CEE) nr. 1408/71 se refera la Reşedinţa într-un alt stat membru decât statul competent. Reguli generale.

Din nicunul din aceste texte , nu reiese ceea ce sustineti dvs.

Denumurea corecta este Formularul E 106 - Atestat privind dreptul la prestaţiile în natură ale asigurării de boală-maternitate în cazul persoanelor care îşi au reşedinţa într-un alt stat decât statul competent

Alte discuții în legătură

Formular e106 Dinush Dinush Va rog sa ma ajutati si pe mine cu procedurile pentru eliberarea formularului E106. Actele necesare. Daca sediul firmei este intr-un oras, iar salariatul va ... (vezi toată discuția)
Formular e-106 Pitiku Pitiku Buna ziua, as avea si eu o intrebare la dumneavoastra daca ma poate ajuta cineva.Sper ca am postat acolo unde trebuie. Eu lucrez pe vase de croaziera,la o ... (vezi toată discuția)
Formularul e104 pavelescu25 pavelescu25 Sunt pensionar la limita de varsta cu decizie din anul 1993 . De o luna sunt plecat in Austria, impreuna cu sotia , tot pensionara la limita de varsta , la ... (vezi toată discuția)