avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare medici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare medici

Buna ziua! As dori sa stiu daca medicii au voie sa presteze ore suplimentare? exista vreun act normativ in care se specifica acest lucru? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 17:00, 16 Mai 2012
orice angajat indif de meserie poate presta un anumit numar maxim de ore suplim cu obligatia recuperarii cf codului muncii. mai puteti gasi ceva si in contractul de munca national referitor la cat dvs respectiv medici . in mod normal sunt 40h pe sapt cu max 48. recuperare in max o luna daca nu tb platite ca ore suplim,. dar tb sa apareti in prezenta ca ati stat orele respective ca sa puteti apoi actiona legal. de obicei nu le trece nimeni de aia am specf. alte intrebari pe privat ca nu urmaresc mereu topic
si inca ceva e pos ca la medici sa existe si vreo norma speciala pt ca oboseala este un factor ce poate duce la erori grave . oricum nu poate sa fie mai mult de 48h numai mai putin. codul muncii e suprem" regl de sub el pot fi doar mai favorabile nu invers
Medicii au voie sa efectueze "ore suplimentare" sub forma asigurarii continuitatii activitatii medicale prin garzi in afara programului normal de lucru,respectiv peste cele 20 de ore garda obligatorii lunar,in cf. cu Ordinul ministrului sanatatii nr. 870/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind timpul de munca, organizarea si efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar.Cu alte cuvinte,pot fi cuprinsi in liniile de garda si in afara programului normal de lucru lunar,impropriu spus insa ore suplimentare in cazul lor pt. ca chiar daca orele se desfasoara peste programul normal,nu au acelasi regim in sensul in care nu se acorda timp liber pt. efectuarea acestora.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corelarea contractelor de garda ManuelaMuresan ManuelaMuresan Buna ziua, Am si eu o dilema in ceea ce priveste corelarea prevederilor OUG 57/2015 cu prevederile Ordinului MS 870/2004: pe de o parte avem 1. OUG 57/2015 ... (vezi toată discuția)
Timp normat de lucru petrosport28 petrosport28 As vrea sa stiu daca timpul normal de lucru pentru o asistenta medicala cu studii superioare ( facultate de 4 ani) este de 7 ore pe zi! Va multumesc! (vezi toată discuția)
Garzi obligatorii pentru medici BogdanFlorin97 BogdanFlorin97 In anul 2016 medicii trebuiau sa semneze doua contracte de munca privind garziile, cel obligatoriu de 20 de ore si unul privind garziile ... (vezi toată discuția)