avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ALTE SARCINI DIN
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ALTE SARCINI DIN

Ce intelegeti prin "Executa orice alte sarcini dispuse de seful ierarhic superior/conducerea societatii?#-o
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 07:58, 17 Mai 2012
Nu am facut decat sa impartasesc din experienta nefericita pe care am avut-o lucrand atat in mediul privat dar si ca bugetar,astfel ca am ajuns in situatia in care chiar nu ma mai mira nimic din tot ce fac superiorii nostri.
Referindu-ma la raspunsurile date de dvs., @ ondino si @ SimionescuC cred ca o completare la finalul clauzei de genul ” executa orice alte sarcini dispuse in scris ... sub rezerva legalitatii acestora” este oricand o masura de protectie a salariatului ..

Poate executa orice alte sarcini dispuse de seful ierarhic superior/conducerea societatii,in raport cu pregatirea profesionala si in concordanta directa cu atributiile specifice postului pe care este incadrat, dar daca acestea nu sunt in concordanta cu prevederile legale si nu exista niciun document scris atunci tot amaratul de salariat va plati ...
Pornim de la premiza ca discutam despre un angajator corect care isi exercita dreptul sau reglementat de Codul Muncii ,de a stabili atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii.
Cu siguranta insa un angajator,daca va solicita unui angajat sa comita o ilegalitate nu va trasa drept atributie oficiala,intr-o fisa de post comiterea acesteia.
De ex. un patron nu va scrie niciodata in fisa postului contabilului sau ca are drept atributie sa mareasca artificial cuantumul unei cheltuieli pt. a diminua profitul si a plati un impozit mai mic...
Din cum s-a specificat ca ar trebui sa fie prevazuta asa clauza sau cum este cea specificata in mesajul initial ..nu putem presupune ca este vorba despre un angajator corect .. un angajator corect nu ar insera o astfel de clauza ..

Referitor la exemplu dat de dvs este o mare diferenta dintre clauza ce se doreste a fi inserata si ce ati specificat in mesaj .. un angajator poate solicita unui contabil inregistrarea in contabilitate a unor cheltuieli pentru diminuarea impozitului pe profit .. este exact ce este prevazut in fisa postului unui contabil .. insa contabilul nu poate refuza acest lucru intrucat in fisa postului nu este prevazut faptul ca poate refuza inregistrarea unor documente.
Angajatorul o poate insera in forma specificata,daca asa cum spuneti nu este corect,dar viitorul angajat are posibilitatea de a o refuza,de aceea se face informarea prealabila asupra clauzelor cim si asupra atributiilor ce le va contine fisa postului.
In ceea ce priveste exemplul,contabilul poate refuza sa inregistreze in contabilitate documente care nu reflecta realitatea sau care nu indeplinesc conditiile de a putea fi inregistrate,aceste aspecte tinand de raspunderea contabilului privind respectarea legalitatii .

Alte discuții în legătură

Sarcini suplimentare de serviciu vasilica ungureanu vasilica ungureanu Sunt referent impozite si taxe.Pot primi alte sarcini prin dispozitia primarului fara sa fiu de acord sau consultatin prealabil,si daca da care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Fisa de post utilizator15 utilizator15 Fraza\" Respecta si duce la indeplinire toate dispozitiile date de un sef ierarhic superior\" intr-o fisa de post este legala? Multumesc! (vezi toată discuția)
Fisa postului dragos_m_olteanu dragos_m_olteanu Este corecta formularea \" indeplineste orice alte atributii dispuse de sefii ierarhici superiori\"?, aflata in Fisa postului? Va multumesc. (vezi toată discuția)