avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenzi primite in strainatate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenzi primite in strainatate

Buna ziua!
O cunostinta a locuit in strainatate pentru o perioada de 1,5 ani. In acest timp a condus o masina a unei alte persoane. Acum dupa un an de la plecarea persoanei in cauza, cunostinta care i-a dat masina l-a sunat sa ii spuna ca are amenzi in valoare de 10.000 euro, desi cunostinta mea nu a semnat nici un proces verbal, nici o amenda din partea niciunui politist. Intr-adevar se poate sa fie amenda pentru radar fix, dar in acest caz nu se cunoaste soferul,ci doar masina. Clar nu poate sa dovedeasca cine a condus masina, pentru ca nu are nici un act semnat cu cunostinta mea care acum este acuzata a trei-a zi dupa Scripturi.

Ce se intampla in acest caz? Ar exista posibilitatea ca aceste amenzi sa fie transferate in Romania, sau ar putea fi data in judecata cunostinta mea?
Multumesc!
Am uitat sa precizez ca autoturismul este inmatriculat in strainatate.
Pai cred ca persoana care a condus o alta masina fara procura stia f bine ce face.
clientX a scris:

Pai cred ca persoana care a condus o alta masina fara procura stia f bine ce face.

Nu inteleg ce vreti sa spuneti? va rog sa detaliati. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radarul si instanta de judecata george87 george87 Salutare...Va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari... 1.Radarul fix de la Cosereni,Jud. Ialomita pozeaza fata soferului? 2.Daca cineva ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera prin posta georderik georderik am primit azi 14.05.08 o "comunicare" din 05.05.08 in care sunt anuntat ca masina a incalcat regimul legal de vitezaza in localitate si a fost inregistrata cu ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare ilegala? marcop marcop Buna dimineta :) Azi dimineata am fost la administratia financiara ca sa platesc un impozit si mi s-a adus la cunostinta ca figurez cu o amenda rutiera pe ... (vezi toată discuția)