avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... UIrgent- fisa de lichidare-
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

UIrgent- fisa de lichidare-

Cand se semneaza fisa de lichidare?
Eu sunt in acest moment in perioada de preaviz. Maine trebuie sa predau laptop-ul si telefonul primit de la firma. Mi se pare firesc sa fie un proces verbal de predare-primire. Firma trebuie sa imi plateasca atat banii care mi se cuvin, cat si banii pe concediu.Termenul de incetare a contractului este 1 ianuarie 2009.Fisa de lichidare nu se semneaza ca o incetare a datoriilor de ambele parti implicate? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: iani , utilizator 10:12, 17 Decembrie 2008
In mod normal trebuie completata o astfel de fisa, pana la incetarea contractului individual de munca.
Daca predati laptop-ul si telefonul sa incheiati obligatoriu un proces verbal. Si sa mentionati acolo toate datele: seriile acestora, starea lor tehnica, uzura daca este cazul. Nu de alta , dar sa nu aveti surprize dupa predarea acestora. Si in acelasi timp puteti sa semnati si fisa de lichidare.
Este indicat ca in momentul in care relatiile de munca inceteaza , aceasta fisa sa fie semnata.
andreea_eremia a scris:

Cand se semneaza fisa de lichidare?
Eu sunt in acest moment in perioada de preaviz. Maine trebuie sa predau laptop-ul si telefonul primit de la firma. Mi se pare firesc sa fie un proces verbal de predare-primire. Firma trebuie sa imi plateasca atat banii care mi se cuvin, cat si banii pe concediu.Termenul de incetare a contractului este 1 ianuarie 2009.Fisa de lichidare nu se semneaza ca o incetare a datoriilor de ambele parti implicate? Va multumesc anticipat!

Pana la incetarea c.i.m. se poate semna fisa de lichidare. In fisa de lichidare se va mentiona daca aveti sau nu datorii catre fostul angajator.
La predarea laptop-ului si telefonului incheiati un proces-verbal de predare-primire.
Interesul dumneavoastra e ca fisa de lichidare sa fie semnata de conducerea firmei si celelalte persoane desemnate. Este documentul cu care faceti dovada ca la incetarea raporturilor de munca nu aveti nici o datorie (litigiu) catre firma. Incheierea unui PV, in doua exemplare, de predare a laptop-ului si telefonului mobil este absolut necesara, daca nu exista un alt sistem de evidenta a bunurilor materiale ale firmei.

Pentru drepturile salariale ce vi se cuvin veti semna statul de plata sau bani vor fi virati in contul curent de catre firma. Pentru neplata acestor drepturi va puteti adresa instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de lichidare cdvali cdvali Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema. Mi-am dat demisia de curand si seful de departament ma ameninta ca nu-mi semneaza ... (vezi toată discuția)
Amanare suspecta a trimiterii fisei de lichidare la cerere ContSters100914 ContSters100914 Pe 02.09.2009 trebuia sa primesc decizia de incetare a CIM lucru care nu s-a intamplat si nici nu mi-a fost motivat ca raspuns la e-mail-ul trimis de mine in ... (vezi toată discuția)
Echipamente de lucru! gigidorescu gigidorescu Am lucrat la o societate unde aveam salariul minim pe economie in contract si o (mare) parte \"la negru\". Patronul mi-a trimis un laptop prin curier (fara a ... (vezi toată discuția)