avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Plata CASS pt PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Plata CASS pt PFA

Buna ziua! Am si eu o problema cu CAS Brasov cu neplata asigurarilor de sanatate. In 2007 am fost PFA si in acelasi timp angajat cu program normal la o societate comerciala.
Am fost instiintat abia la inceputul lui mai 2012 ca am de plata CAS-ul pt cand am fost PFA in 2007!!
Vroiam sa stiu daca pot sa fac contestatie (pt faptul ca am fost anuntat abia dupa 4 ani si jumatate de existenta unor datorii catre CAS, si ca n-am stiut ca trebuie sa platesc CSA si mai ales ca mi-au bagat o groaza de penalitati si dobanzi de intarziere) si cum sa formulez exact si corect aceasta contestatie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bv19cip , utilizator 11:35, 17 Mai 2012
Din ce stiu eu aceste datorii se prescriu dupa 3 exercitii financiare. Din pacate va trebui sa contestati in instanta. Colegii juristi va vor ajuta cu ce trebuie facut. Mult succes!
Impozitele si taxele catre bugetele publice, conform codului de procedura fiscala, se pot urmari pentru incasare de organele fiscale inlauntrul unui termen de prescriptie de 5 ani.
Eu inteleg ca se pot urmari pt incasare in termen de 5 ani dar ei te anunta tocmai la sfarsitul perioadei de prescriptie ca sa-ti ia banii si nu oricum ci cu niste dobanzi nesimtite!!
Nu poate face asta si dupa un an doi de la aparitia creantei ?
Asa sunt ei mai smecheri si ne calca in picoare cum vor ei?
Ca ei sunt statul si ca au niste cheltuieli de facut (vile ,masini,haine si vacante) iar daca nu-ti convine pleaca in alta tara sau mori de foame ,nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii la casa de asigurari avocati maupassant maupassant de cand curge termenul de prescriere a datoriilor la casa de pensii a avocatilor pentru anul 2007 ? (vezi toată discuția)
Cas pentru pfa florin_d florin_d Am avut un PFA pana in 2007, dupa care l-am inchis. Acum in 2011 mi-a venit de plata CAS aferent anilor cand am avut PFA. As vrea sa stiu daca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Plata cas; prescriere datorii DragosCatalin87 DragosCatalin87 Stie cineva dupa cat timp se prescriu datoriile catre CAS? Am avut un PFA pe care l-am inchis acum aproximativ 5 ani. Pe atunci eram student si lucram cu ... (vezi toată discuția)