avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Patronul refuza sa incheie contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Patronul refuza sa incheie contract de munca

Ma numesc Ionita Anisoara,am fost angajata din anul 2007 la un magazin de la mine din comuna unde am dat carnetul de munca,spunandu-mi k voi fii angajata cu carte de munca. De la angajare si pana in momentul de fata nu am semnat nici un fel de document,doar am primit adeverinte de functionare semnata si stampilata de administratorul magazinului,anul acesta am cerut dupa repetate insistente sa mi se dea carnetul de munca acasa findca stiu ca de la 1 ianuarie 2011 carnetele de munca s-au desfiintat,si acum datele se trec electronic la inspectoratul de munca.Insa am constat ca in carnetul de munca nu mi s-a operat absolut nimic,nici data angajarii nici data abrogarii carnetului de munca.Ce pot face pentru a-l demasca pe patron findca in continuare sunt mintita ca el plateste toate impozitele catre stat ,cui trebuie sa ma adresez pentru a obtine despagubiri findca am pierdut atatia ani??? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: edymanuel2000 , utilizator 11:30, 17 Mai 2012
da ma rog dar se poate cere foarte frumos un extras de revisal . eu incercam sa ajut pers nu ca as avea cunostinte foarte mari , stiu ca acesta se trasmite online si da poate m-am exprimat gresit , esenta mesajului meu conteaza
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
edymanuel2000, utilizator
edymanuel2000 a scris:

da ma rog dar se poate cere foarte frumos un extras de revisal . eu incercam sa ajut pers nu ca as avea cunostinte foarte mari , stiu ca acesta se trasmite online si da poate m-am exprimat gresit , esenta mesajului meu conteaza

Din moment ce nu a semnat nici o data un cim nu stiu de ce mai facem referire la REVISAL...
andymaurul a scris:

edymanuel2000 a scris:

Din moment ce nu a semnat nici o data un cim nu stiu de ce mai facem referire la REVISAL...

pentru ca sunt patroni care mint , va spun eu ca am trecut printr-o situatie asemanatoare si chiar daca nu semnasem nici un contract ( la momentul respectiv nu prea stiam mare lucru si l-am crezut pe cuvant ) mi-a cerut niste documente si mi-a zis ca eu am contract si ca nu se mai semneaza neaparat ca se trec in revisal , si acesta mi-a adus un extract de revisal bineinteles fictiv pt ca nu figura la itm acel contract . eu i-am spus ce sa faca din propia esperienta si stiu ca fara instanta am putut sa imi recuperez si bani pe 2 luni pe care nu mi platise , si toate contributiile la stat si a luat si amenda de la itm si ANAF
edymanuel2000 a scris:

andymaurul a scris:

edymanuel2000 a scris:

pentru ca sunt patroni care mint , va spun eu ca am trecut printr-o situatie asemanatoare si chiar daca nu semnasem nici un contract ( la momentul respectiv nu prea stiam mare lucru si l-am crezut pe cuvant ) mi-a cerut niste documente si mi-a zis ca eu am contract si ca nu se mai semneaza neaparat ca se trec in revisal , si acesta mi-a adus un extract de revisal bineinteles fictiv pt ca nu figura la itm acel contract . eu i-am spus ce sa faca din propia esperienta si stiu ca fara instanta am putut sa imi recuperez si bani pe 2 luni pe care nu mi platise , si toate contributiile la stat si a luat si amenda de la itm si ANAF

V-a achitat contributiile retroactiv???In temeiul carui contract de munca???L-a inregistrat retroactiv????Sa fim seriosi....
Ultima modificare: Miercuri, 16 Mai 2012
andymaurul, utilizator
@ edymanuel2000

Esenta unui mesaj este data si de continutul acestuia , nu doar de modul de exprimare ... faptul ca dvs ati trecut printr-o situatie neplacuta asta nu inseamna ca este generalizata la toti angajatorii .. eu va pot spune contrariul cu multe exemple practice ...

Munca la negru este sanctionata atat in defavoarea angajatorului, cat si a salariatului ...

In lipsa unui c.i.m. in forma scrisa solutia este actiunea in instanta ..art.279 (2) C.mun. : Dupa data abrogarii Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile ulterioare, vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza inscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogarii Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se vor solutiona potrivit dispozitiilor acestui act normativ.

Alte discuții în legătură

Restructurare post anyana3 anyana3 buna ziua, In momentul in care se restructuraza un post din motive financiare, mai trebuie depusa de angajator o instiintare (adeverinta) la somaj si/sau ITM, ... (vezi toată discuția)
Cum se poate verifica vechimea de munca pana prezent???,stiut ... fecsketata1958@gmail.com fecsketata1958@gmail.com Cum se poate verifica vechimea de munca pana prezent???,Stiut faptul ca nu este deja carnet de munca si Romtelecom unde apartine dupa atatea schimbar ???,Este ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca Dinush Dinush Daca nu am carnet de munca, mi se poate elibera o adeverinta de la ITM cu veniturile cumulate? daca imi cumpar un carnet de munca imi poate si trece ... (vezi toată discuția)