avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna ziua!exista vreo lege care in urma partajului stabileste ca sotul care inseala nu primeste nimic??daca da, care sunt dovezile acceptate ca proba care dovedesc infidelitatea acestuia?va multumesc
Cel mai recent răspuns: dj_ane2001 , utilizator 10:21, 18 Mai 2012
Nu exista o lege in acest sens
Drepturile lui la proprietate nu sunt afectate daca a fost infidel, insa puteti cere despagubiri cu ocazia divortului
Art. 390. -
(1) În cazul în care divorțul se pronunță din culpa exclusivă a soțului pârât, soțul reclamant poate beneficia de o prestație care să compenseze, atât cât este posibil, un dezechilibru semnificativ pe care divorțul l-ar determina în condițiile de viață ale celui care o solicită
(2) Prestația compensatorie se poate acorda numai în cazul în care căsătoria a durat cel puțin 20 de ani

Si in cazul ca nu aveti 20 de ani de casatorie

Art. 388. - Distinct de dreptul la prestația compensatorie prevăzut la art. 390, soțul nevinovat, care suferă un prejudiciu prin desfacerea căsătoriei, poate cere soțului vinovat să îl despăgubească.
oare cam la cât s-ar putea ridica despăgubirile menţionate de aceste două articole?
chiar:
care sunt dovezile acceptate ca proba care dovedesc infidelitatea acestuia?

sunt şi eu curioasă.
dvs trebuie sa stiti cam cat " face deranjul" :), cereti in instanta si vedeti ce si cat obtineti.
Probele trebuie obtinute legal.. deci fara interceptari convorbiri telefonice, emailuri care nu va sunt adresate. Puteti depune fotografii, poate aveti martori, poate il intrebati direct in instanta pe sot.. etc. Conteaza si ce probe sunt, dar si cum sunt administrate
deci dacă avem 20 de ani de căsătorie, el este cel care dă divorţ, iar în procesul divorţului eu o să fiu cea nevinovată îi pot cere despăgubiri conform art. 388, dacă dovedesc că m-a înşelat? dar dacă, culpa va fi comună se mai aplică art. 388?
că bănuiesc că la art.390 oricum nu pot intra dacă nu sunt eu cea care dă divorţ.
am intrebat de culpa comuna, pentru ca ma gandesc ca poate conteaza si faptul ca de vreo 4 ani lucrez in strainatate si vin acasa doar o luna pe an(fapt care de asemenea sper sa nu fie in dezavantajul meu in aplicarea art.388).
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2012
camelia_g, utilizator

Alte discuții în legătură

Divorț cauzat de infidelitate: ce obligații materiale va avea cel vinovat după desfacerea căsătoriei? Amelia Popescu Amelia Popescu Ce probe trebuie să prezinte sotia in instanța/la notar, pentru a demonstra că soțul este infidel iar, pe cale de consecință, în cazul în care este ... (vezi toată discuția)
Adulterul in actiunea de divort-despagubiri Astera_S Astera_S Pot sa solicit despagubiri intr-o actiune de divort ce are ca motivatie adulterul/infidelitatea :(( ? Cat este cuantumul minim sau maxim pe care as putea sa ... (vezi toată discuția)
Divort Informati Informati Daca sotul afla ca sotia la înșelat cu mai multi barbati si a luat si o suma mare de bani din casa, la proces poate avea castig de cauza sotul? (vezi toată discuția)