avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Nerespectare proiect constructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Nerespectare proiect constructie

In anul 2008 am construit o casa. Proiectul nu a fost respectat intocmai, in sensul ca acoperisul arata altfel, pe casa nu am pus tigla, cum scrie in proiect ci sindrila bituminoasa si mai sunt cateva neconcordante, chiar si de inaltime. Primaria mi-a elaborat procesul-verbal de receptie al lucrarii cu mentiunea ca proiectul a fost respectat. Acum as vrea sa fac cadastru si intabularea casei, pentru ca terenul este garantie la banca, iar imobilul trebuie sa urmeze regimul terenului, deci trebuie ipotecat. intrebarea este ce am de facut pentru a fi in regula si a nu avea probleme. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: olgabejat , utilizator 16:04, 18 Mai 2012
Daca primaria a semnat procesul verbal de receptie iar modificarile fata de proiect nu scad valoarea cladirii, nu cred ca vor fi probleme la intabulare. Mai important este ca in urma evaluarii de catre banca, aceasta cladire sa fie indestulatoare pentru acoperirea creditului.
Potrivit prevederilor art. 37, al.5 din legea nr. 50/1991 -'' Construcţiile executate fără autorizaţie de construire sau cu nerespectarea prevederilor acesteia, precum şi cele care nu au efectuată recepţia la terminarea lucrărilor, potrivit legii, nu se consideră finalizate şi nu pot fi intabulate în cartea funciară. În această situaţie se aplică în continuare sancţiunile prevăzute de lege.''

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-am schimbat acoperisul in regie proprie fara proiect. ce e de facut pt intabulare? tibirk tibirk Buna ziua, Casa e undeva la tara. Pe documentele de intabulare figureaza ca am casa acoperita cu tigla bituminoasa (catron bituminos). Am modificat acoperisul ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar cu garantie casa la rosu. claudia.dinu claudia.dinu Buna ziua! Am si eu o problema de lamurit. Eu si cu sotul am facut un credit de nevoi personale si, impreuna cu economiile noastre, am inceput sa ne ridicam o ... (vezi toată discuția)
Ma obliga sa fac declaratie de impunere inaintea intabularii cladirii furgim furgim Buna ziua M-au anuntat de la primarie ca trebuie sa fac declaratia de impunere pentru o cladire la care tocmai i-am pus acoperisul si lucrez la finisaje. Nu ... (vezi toată discuția)