avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... marirea drepturilor salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

marirea drepturilor salariale

as dori si eu un exemplu de cerere pentru o marire de salariu
Cel mai recent răspuns: clava , utilizator 23:38, 19 Mai 2012
„Asistenţii medicali care au susţinut şi promovat gradul principal în profilul diplomei de licenţă/diplomei de absolvire a învăţământului superior, obţinută ulterior, pot fi promovaţi la gradul principal după îndeplinirea condiţiei de vechime de 3 ani în funcţia de asistent medical cu (S) sau cu (SSD).” Totusi am functia de asistent medical principal, dar fara sa beneficiez de o marire salariala. Am asteptat si cei 3 ani, dar acum invoca ca nu sunt bani. Ce am de facut in continuare?
Cu mii de multumiri.
Nu are legatura cu situatia prezentata de dvs.initial prevederea invocata.
Cum cred eu ca se prezinta situatia in mod real,daca ati facut trimitere la acea reglementare,dvs. urmand sa-mi confirmati/infirmati daca este /nu este asa,pt. un raspuns corect si real.
Asadar,in 2009,dvs.fiind asistenta medicala cu post liceala v-ati prezentat ati sustinut si promovat examenul de grad principal pt. acesta functie,dar unitatea nu v-a incadrat ca principal,invocand lipsa fondurilor.Ati absolvit si facultatea de asistenta medicala ,obtinand licenta ,ulterior.
Unitatea trebuia sa va promoveze pe functia de asistent medical studii superioare,dar fara grad principal,pe care l-ati obtinut pt. st. pl.Pentru a fi confirmata in grad principal,de asta data pt. noua incadrare pe st. superioare trebuie sa treaca intr-adevar 3 ani de la data incadrarii cu st. superioare.
Astept sa-mi spuneti care este situatia concreta.
Am sustinut si promovat in 2009 examenul de grad principal. Unitatea m-a incadrat ca asistent medical principal, dar incadrata pe acelasi salariu, invocand lipsa fondurilor. Nu am absolvit facultatea de asistenta medicala.
Am asteptat totusi cei 3 ani pe care mi-a invocat, ca nu cumva sa fiu data afara. Dar acum sunt hotarata sa fac ceva, pentru ca mi-a argumentat ca mai exista cineva in situatia mea, (tot cu grad principal si asteapta de 6 ani cresterea salariala) si trebuie sa inteleg ca nu sunt fonduri deloc.
Cu mii de multumiri.
Atunci nu aveti nicio legatura cu prevederea invocata cea cu 3 ani de asteptare.Ce salariu aveati in decembrie 2009?Salarizarea se facea pe grila si se poate ca salariul dvs.de atunci de am sa se fi incadrat pe grila de salarizare a a asistentului medical pl principal,din lipsa de fonduri sa nu va fi crescut salariul ci doar sa va fi schimbat incadrarea.
Sa va explic practic.Asadar,in grila de atunci ,salariul pt. am era cuprins intre 683lei si 1220lei,iar salariul pt. am principal intre 735 si 1368lei.Daca salariul dvs. de am era sa spunem 735lei ,insemna ca deja este minimul pt. am pr.si nu mai era obligatoriu sa va dea si crestere daca nu existau fonduri,obligatia legala era doar ca salariul daca era mai mic sa vi-l aduca macar la minimul functiei de am pr.
Daca asa au stat lucrurile,nu aveti ce sa mai solicitati in prezent.Reparatia se va face doar in momentul cand se va trece la salarizarea dupa coeficientii de ierarhizare si salariul de referinta ,prevazuti in legea salarizarii unitare,dar care in prezent nu se aplica.
991 Ron am avut in decembrie 2009. Deci chiar nu am nici o sansa la o crestere? Cei care au obtinut acum gradul principal in 2011, vor avea probabil salariu mai mare. Nu pot reveni cu o cerere pentru marire?
Mii de multumiri.

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale, asistent medical principal cu studii superioare ramunna ramunna Buna ziua. Sunt asistenta la obstetrica ginecologie cu grad principal. Din anul 2001 ocup functia de asistenta sefa iar vechimea totala in munca este de 33 ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici iuliapip iuliapip sunt angajata in cadrul unei instituii publice, unde mi-am depus cerere pentru transformarea postului de pe studii medii pe studii superioare, avand in vedere ... (vezi toată discuția)