avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contract de munca

Buna seara ,
Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarea speta :
iN DATA DE 02.04.2012 am semnat un ctr.individual de munca cu o societate , ctr. incheiat pe o perioada de 3 luni, conf. art.83 b din Codul Muncii. Azi 17.05.2012 am aflat ca seful meu a primit pe e-mail ,din parte firmei , o cerere prin care eu solicit incetarea ctr. individual de munca conform art.55 lit.b . Aceasta cerere trebuie s-o semnez . Mentionez ca aceasta solicitare nu a fost facuta de mine. Intrebarea mea este daca este legal si cum trebuie sa procedez?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 18 Mai 2012
Daca nu dv. ati solicitat de ce sa semnati?
Probabil este o incetare cu acordul partilor propusa de angajator. Nu sunteti obligat sa o semnati, caz in care angajatorul va trebui sa gaseasca alta forma de incetare daca doreste sa renunte la serviciile dv.
Potrivit art.55 lit.b C.mun. , partile pot inceta de comun acord raportul de munca .. textul de lege nu prevede si cine poate avea initiativa acestei incetari , astfel incat si angajatorul poate propune asa ceva .. salariatul nu este obligat sa-si dea acordul cu privire la o astfel de incetare a c.i.m. ... aceasta modalitate de incetare a c.i.m. nu va da posibilitatea sa beneciati de somaj ..

Prin urmare, aveti posibilitatea sa refuzati semnarea acelei cereri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent puci puci buna ziua,azi a fost ultima mea zi de preaviz,in urma unei demisii,fericita ca am scapat de ei azi ma trezesc cu un telefon in care mi se cere sa merg sa ... (vezi toată discuția)
Incetare contract munca- 55 b andreee3a andreee3a Buna ziua, Am urmatoarea situatie: un angajat si-a depus cererea de incetare a ctr de munca cu 55, lit b, pe 22.06.2012, incetarea uramand cu 25.06.2012. ... (vezi toată discuția)
Incetare cim girbeaelena girbeaelena Este posibil ca CIM - ul sa fii incetat cu data de 29.11. 2013 in conditiile in care mi-am dat demisia cu acordul partilor conf. art. 55 lit. B in data de ... (vezi toată discuția)