Se poate invoca exceptia de neconstitutionalitate a unui articol din normele de aplicare a unei legi? Desi legea mi se pare corect formulata, normele de aplicare parca sunt pe dos, abbigue.
Exceptia de neconstitutionalitate se poate invoca doar cu privire la dispozitiile legale dintr-o lege sau ordonanta de guvern.
De obicei, normele metodologice se aproba prin hotarare de guvern.
Hotararile de guvern, chiar daca nu pot fi atacate prin invocarea exceptiei de neconstitutionalitate, pot fi atacate in contencios administrativ.
Cred ca se poate invoca exceptia de nelegalitate a textului de lege din acele norme... un act normativ inferior nu poate adauga la un act normativ cu putere superioara .. in speta, normele de aplicare nu pot adauga la lege ...
Mii de multumiri, amandurora! Pentru intrebare mai concreta, pe aceasta problema, as putea sa va consult pe e-mail? Adica sa indic si legea respectiva, articolele care mi-au "dat la moalele capului". Aici, imi este teama sa nu incalc regulamentul. Toate cele bune!
Legea 319/2006
ContSters78406
Aduc in discutie o lege care fiarte probabil sa semne cu celelalte ca modalitate de concepere.Legea ca legea dar HG-ul cu normele de aplicare ale acestei legi ... (vezi toată discuția)