avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie pt incetare CIM cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie pt incetare CIM cu acordul partilor

Buna ziua,
Un salariat solicita incetarea CIM, cu acordul partilor, incepand cu 19 mai( art. 55b). Angajatorul este de acord. Intrebarea mea este: cind se emite decizia in acest caz ? Inainte de data incetarii CIM sau dupa?
Codul Muncii prevede termen de emitere a deciziei doar pt incetarea de drept ( 56 - lit c si J )
Mentionez ca ma intereseaza si din punctul de vedere al transmiterii Revisal.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: mmarianne , utilizator 09:18, 18 Mai 2012
Incetarea c.i.m. se transmite in REVISAL la data incetarii raportului de munca si nu la data emiterii sau comunicarii deciziei respective.

Decizia de incetare a raportului de munca se poate emite inainte, la data sau dupa data incetarii c.i.m. , intrucat legea nu prevede un anumit termen in aceasta situatie ... parerea mea este ca, avand in vedere HG nr.500/2011, decizia de incetare ar trebui emisa cel mai tarziu la data incetarii c.i.m. ...
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura incetare cim ca urmare a condamnarii angajatului la pedeapsa cu inchisoarea gabrieladina gabrieladina Unul dintre angajatii societatii a fost condamnat la o pedeapsa privativa de libertate de 4 ani, in consecinta contractul sau de munca inceteaza de drept. ... (vezi toată discuția)
Eliberare acte la incetarea cim anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, de la data incetarii CIM (exemplu 27.09.2012), care este termenul legal de inmanare a deciziei de incetare a activitatii, ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca perioada determinata cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua. Daca un contract de munca pe perioada determinta inceteaza in data de 01.01.2012, cu ce data data se intocmeste decizia de incetare si cand se ... (vezi toată discuția)