avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DACA SOTUL ARE DREPTU
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DACA SOTUL ARE DREPTU

BUNA ZIUA, AM CUMPARAT IN 2011 UN TEREN DE CASA,PE NUMELE MAMEI MELE ,EA FIIND CUMPARATOARE SI EU FIICA EI FRUCT VIAGER,SUNT CASATORITA DE 14 ANI ,AM DOUA FETITE,. PE ACEST LOC AM CONSTRUIT O CASA INPREUNA CU SOTUL MEU ,INTREBAREA MEA ESTE ARE DREPTU SOTUL MEU LA ACEST IMOBIL? ACUM S-AU DUPA MOARTEA MAMEI MELE, MENTIONEZ CA MAI AM 2 FRATI,. ASTEPT RASP .MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 17:00, 18 Mai 2012
Sotul nu are drept la mostenire dupa mama dvs.

Ar trebui analizata problema cu actele in fata pentru a primi un raspuns clar.

La casa sotul are dreptul din cate se pare, din ce ziceti.
la teren nu doar la casa aceasta fiin un bun comun al sotilor ,
dar la teren dupa decesul mamei au dreptul si fratii uzul viager al dv fiind doar de folosinta ,asa ca precum spune si colegul meu cel mai bine analizat cu actele in fata pentru o mai clara si corecta solutie .
Daca terenul este pe numele mamei dvs., la decesul sau il veti mosteni impreuna cu fratii dvs., in cote egale. Daca pe autorizatia de construire a casei figurati dvs. si sotul (sau chiar numai dvs.), atunci casa este bun comun si sotul dvs. detine 1/2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are sotul meu dreptul la aceasta casa? BIANCA_MARIO MOISE BIANCA_MARIO MOISE in 2 011, am cumparat un teren de casa pe numele mamei mele, eu fiind fruct viager, autorizatia de constructie fiind pe numele mamei, are dreptu sotul meu ,tin ... (vezi toată discuția)
Teren si casa- are sotul meu dreptul ? ContSters253968 ContSters253968 BUNA ZIUA,IN ANUL 2011 AM CUMPARAT UN TEREN DE CASA PE NUMELE MAMAI MELE,EA E CUMPARATOARE SI EU FRUCT VIAGER, SUNT CASATORITA DE 14 ANI AM DOUA FETITE ... (vezi toată discuția)
Am act vanzare cumparare teren si casa de la mama ContSters119694 ContSters119694 mama in urma succesiunii tatal meu e mort a dobandit intreg terenul si casa mai putin o pate a unuia dintr fratii mei care n-a vrut sa i-o cedeze si eu l-am ... (vezi toată discuția)