avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren si casa- are sotul meu dreptul ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren si casa- are sotul meu dreptul ?

BUNA ZIUA,IN ANUL 2011 AM CUMPARAT UN TEREN DE CASA PE NUMELE MAMAI MELE,EA E CUMPARATOARE SI EU FRUCT VIAGER, SUNT CASATORITA DE 14 ANI AM DOUA FETITE ,ULTERIOR IMPREUNA CU SOTUL AM RIDICAT O CONSTRUCTIE DE CASA VREAU SA STIU DACA SOTUL ARE DREPTUL SI DACA ARE CE TREBUIE SA FAC IMPREUNA CU MAMA MEA CA EL SA NU ARA DREPTUL,MENTIONEZ CA SOTUL MEU MAI ARE O FATA DE 16 ANI DIN PRIMA CASNICIE VA ROG AJUTATI-MA CE POT FACE SA LE FIE BN FETELOR MELE MAI TIRZIU MAI MENTIONEZ FAPTU CA NU NE MAI INTELEGEM BN EL AR VREA SA VINDEM EU NU VREAU,MAI MENTIONEZ CA MAI AM O SORA SI UN FRATE EI AR AVEA DREPTU MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:23, 31 Mai 2012
Daca terenul e proprietatea mamei, nici macar dvs. nu aveti (inca) drept de proprietate. Casa are autorizatie de constructie?? Banuiesc ca nu, altfel nu mai intrebati daca are sotul dreptul. Atat terenul cat si casa sunt proprietatea mamei dvs, in lipsa unui act care sa zica altfel..
Da,cu totii aveti drepturi egale la mostenirea bunurilor mamei dvs.!
Cat despre casa,cum vi s-a spus si mai sus,depinde cine este proprietarul in acte.

Editat de moderator simonette12.
Am rugamintea sa nu mai citati din mesajul utilizatorului cata vreme va aflati pe aceeasi pagina de postare ( pct.2.6 din Regulament).
Multmesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Joi, 31 Mai 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai editati mesajele cu litere majuscule, deoarece textul este extrem de greu de citit, iar o astfel de actiune poate fi interpretata ca fiind agresiva fata de ceilalti utilizatori ( pct.1.2 din Regulament)
De asemenea , am rugamintea sa continuati discutia aici, fara a mai deschide un nou topic pe aceeasi tema.( 3.3 din Regulament).
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea "raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
byanca8 a scris:

TERENU E PE NUMELE MAMEI MELE CU DREPT DE FRUCT VIAGER EU SI SOTUL MEU,ULTERIOR AM RIDICAT CONSTRUCTIA LA CASA ,AUTORIZATIA DE CONSTRUCTIE E PE NUMELE SOTULUI.DUPA DECESUL MAMEI MAI AU DREPT FRATELE SI SORA. MULTUMES FRUMOS .

Alex_Munteanu a scris:

Da, la decesul mamei dvs, fratii dvs. vor avea dreptul la teren.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune - apartament ipotecat mishumishu1 mishumishu1 In urma unui divort, datorita comportamentului neadecvat al sotiei , copiii mi-au fost incredintati spre crestere si educare mie tatalui. Dupa 4 ani fosta ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea masurii arestarii preventive tatianahoanca tatianahoanca buna seara tuturor.am o nelamurire sotul meu este arestat preventiv pentru talharie.astazi trebuie sa i se dea pronuntare cu privinta la mandat ...am sa ... (vezi toată discuția)
Notarul a eliberat socrului meu o copie a contractului de proprietate- este legal? erikka erikka BUNA SEARA Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire in data de 11 12 2012 am mers la un domn notar ptr donare de parte a spus ca totul este ok sa ... (vezi toată discuția)