avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare: hotararea de condamnare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare: hotararea de condamnare

Buna ziua tuturor.
As dori si eu sa aflu cum pot intra in posesia hotararii de condamnare.

De altfel vroiam sa intreb: in cazul in care in 16.01.2008 am fost eliberat dupa o condamnare de 1 an - reabilitarea trebuie sa o fac eu sau se va face automat?

Va multumesc mult.
O zi buna.
Daniel.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:13, 18 Mai 2012
Beneficiati de reabilitare de drept, nu trebuie sa va adresati instantei.
Scoateti o fisa de cazier judiciar. Daca mai figureaza inca condamnare afaceti cerere la instanta pt realibitare.
Hotararea de condamnare o puteti scoate de la instanta de fond unde ati fost judecat in prima instanta, cu o cerere de efectuare a unui xerox, apoi eventual de legalizare a hotararii cu taxa de timbru de 2 lei si timbru judiciar de 0,15 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copia unei hotarari judecatoresti sorin_alexandrescu sorin_alexandrescu Am o H.J. care a devenit greu lizibila ,(a fost scrisa la masina in mai multe exemplare - la indigo). Ce trebuie sa fac pentru a obtine o copie a documentului ? (vezi toată discuția)
Cum pot obtine o copie a hotararii judecatoresti definitive si irevocabile? StifflerSamm StifflerSamm Buna ziua! Avand niste probleme de natura penala,ca sa ma inscriu la scoala de soferi mi s'a cerut [b]o copie[/b] a [u]hotararii judecatoresti[/u].Am umblat ... (vezi toată discuția)
Condamnat la o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei-reabilitarea de drept crystysel crystysel Buna ziua!Daca am primit o condamnare(pt vatamare corporala),de patru luni+doi ani perioada de incercare,dupa aceasta perioada,intervine reabilitarea de drept ... (vezi toată discuția)