Buna seara!
Am o nelamurire privind achizitionarea (de fapt, darea in proba a) unui sistem GPS/GPRS, prin intermediul firmei, catre un parc auto (alta firma); spre a-i fi monitorizata flota.
Intrebarea mea e urmatoarea: pot incheia cu viitorul (posibil) cumparator un antecontract pentru aceste bunuri (echipamentele GPS/GPRS) cu clauza de restituire in termen de o luna, cu plata in avans a unei sume de bani (care la momentul restituirii echipamentelor sa nu fiu nevoit sa o restitui cumparatorului, ci sa o pastrez ca si cost pt uzura/ folosinta/eventuale deteriorari). Si de asemenea, cu posibilitatea de a incheia (in cazul dorit) a unui contract de vanzare-cumparare a respectivului echipament.... sau e nevoie de incheierea unui contract de imprumut care sa cuprinda aceleasi clauze?
Cum e corect sa procedez?
Multumesc anticipat.
O posibilitate ar fi incheierea unui contract de inchiriere a echipamentelor cu posibilitatea ca cel care le inchiriaza sa le cumpere dupa o anumita perioada de folosinta. Proprietarul poate sa solicite depunerea unei garantii pe timpul cat echipamentul se afla in posesia celui care le foloseste.
Puteti, va rog, sa ma indrumati (sa-mi dai exemplu) cam cum ar putea fi formulat acest contract, pentru ca eu am gasit doar pt locuinte si partile sunt numite "locator" si "locatar".
Multumesc
Locator si locatar sunt partile unui contract de inchiriere indiferent ca este vorba de inchirierea unui bun mobil sau imobil (art. 1777 Cod civil).
Model de contract de inchiriere gasiti si pe internet, nu as putea sa va recomand un exemplu in mod expres.