avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitionare echipamente GPS/GPRS
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitionare echipamente GPS/GPRS

Buna seara!
Am o nelamurire privind achizitionarea (de fapt, darea in proba a) unui sistem GPS/GPRS, prin intermediul firmei, catre un parc auto (alta firma); spre a-i fi monitorizata flota.
Intrebarea mea e urmatoarea: pot incheia cu viitorul (posibil) cumparator un antecontract pentru aceste bunuri (echipamentele GPS/GPRS) cu clauza de restituire in termen de o luna, cu plata in avans a unei sume de bani (care la momentul restituirii echipamentelor sa nu fiu nevoit sa o restitui cumparatorului, ci sa o pastrez ca si cost pt uzura/ folosinta/eventuale deteriorari). Si de asemenea, cu posibilitatea de a incheia (in cazul dorit) a unui contract de vanzare-cumparare a respectivului echipament.... sau e nevoie de incheierea unui contract de imprumut care sa cuprinda aceleasi clauze?
Cum e corect sa procedez?
Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 14:22, 29 Mai 2012
O posibilitate ar fi incheierea unui contract de inchiriere a echipamentelor cu posibilitatea ca cel care le inchiriaza sa le cumpere dupa o anumita perioada de folosinta. Proprietarul poate sa solicite depunerea unei garantii pe timpul cat echipamentul se afla in posesia celui care le foloseste.
Puteti, va rog, sa ma indrumati (sa-mi dai exemplu) cam cum ar putea fi formulat acest contract, pentru ca eu am gasit doar pt locuinte si partile sunt numite "locator" si "locatar".
Multumesc
Locator si locatar sunt partile unui contract de inchiriere indiferent ca este vorba de inchirierea unui bun mobil sau imobil (art. 1777 Cod civil).
Model de contract de inchiriere gasiti si pe internet, nu as putea sa va recomand un exemplu in mod expres.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neindeplinirea obligatiilor contractuale sau uzura normala? mariusstoican mariusstoican Acum 7 ani, am dat spre inchiriere un spatiu comercial cu destinatia de magazin alimentar. Pentru ca mai sunt 2 luni pana la expirarea contractului, am trimis ... (vezi toată discuția)
Apartament inchiriat /despagubiri denis30 denis30 Salutari Grup, Am un apartament la inchiriat iar zilele trecute am avut un incident neplacut . O teava de la chiuveta s-a spart si a inundat tot imobilul ... (vezi toată discuția)
Cum inchei un contract de inchiriere si ce urmeaza ContSters115447 ContSters115447 am infiintat o firma si urmeaza sa inchiriez un spatiu comercial .Doresc sa stiu daca se incheie la notar ,unde se declara pe urma de mine ,asociat unic sau de ... (vezi toată discuția)