Am fost de curand sa imi lamuresc situatia la CASMB. Pe ultimii 5 ani, situatia mea este urmatoarea:
- din august 2007 pana in mai 2009 am fost salariat.
- restul perioadei 2007 pana in 2011 am obtinut venituri (foarte mici) din drepturi de proprietate intelectuala
- in 2012 nu am mai obtinut niciun venit.
Mi s-a calculat ca am de plata 20 milioane lei, pe care i-am achitat ca sa am dreptul la asigurare de sanatate.
Ulterior, analizand situatia prezentata de casa de asigurari si informandu-ma mai bine, am constatat:
- ca datoriile dinainte de aprilie 2007 erau prescrise, ori eu am fost pus la plata din ianuarie 2007 !
- ca nu trebuie sa platesc CASS, pentru perioada cat am obtinut venituri din drepturi de autor, calculat la salartiul minim pe economie, existand in acest sens o decizie a curtii Constitutionale, ci logic ar fi, calculate la suma pe care am incasat-o efectiv.
M-am decis sa actionez in instanta casa de asigurari, dar mai intai vreau sa depun o cerere la ei, ca sa imi indeplionesc aceasta obligatie, nu imi fac iluzii ca imi vor da castig de cauza, dupa care, peste 30 de zile, merg in instanmta.
Va multumesc daca pe parcurul procesului ma veti mai ajuta cu sfaturi, intrucat nu am studii juridice si nu imi permit un avocat.
Pentru inceput, as avea aceste nelamuriri:
- dau in judecata CNAS sau CASMB ? Adica, casa nationala sau casa municipiului Bucuresti ? (care apartine casei nationale)
- instanta competenta este Tribunalul Bucuresti ?
Va multumesc anticipat, si pe parcurs, voi mai avea intrebari. :(
Cel mai recent răspuns:
Vranceanud , utilizator
11:40, 19 Mai 2012