Am avut un proces cu primaria pentru anularea unei decizii de impunere (platita). Am castigat, iar instanta a obligat primaria la emiterea unei noi decizii recalculata.
Primaria a emis o noua decizie de impunere, dar gresita din nou.
Din aceste considerente i-am actionat din nou in instanta pentru nerespectarea deciziei data in primul proces si pentru restituirea sumelor achitate cu titlu de debite fiscale nedatorate.
Ideea este ca ne-a fost respinsa cererea deoarece instanta spune ca nu am cerut si anularea deciziei de impunere ci doar recalcularea (chiar a specificat ca ar trebui deschisa o noua actiune in instanta). La dosar am atasat dovezi clare ca noua decizie este calculata ilegal si de asemenea am specificat clar si detaliat sumele platite si cele de restituit.
Nu este logic ca recalcularea unui document implica anularea acestuia si emiterea unui document nou/recalculat?!
Doar ca nu am specificat ca doresc "anularea" documentului nu se poate face dreptate?
Am dreptul la recurs in 15 zile.
Daca fac recurs credeti ca si cei de acolo se vor "impiedica" de faptul ca am omis cuvantul "anulare" in cererea initiala sau trebuie deschis alt proces?
adriandimitriu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
in acceptul legii, dvs nu ati "omis", ci pur si simplu nu ati cerut. in consecinta, instanta nu a judecat. daca ar fi facut-o, ar fi putut fi acuzata de partinire, fiindca s-ar fi pronuntat asupra unor lucruri care nu au fost solicitate. ati fost asistat (a) de avocat?
Victor0101
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns.
Nu, nu am fost asistati de avocat. Nu am folosit cuvantul anulare, dar am cerut recalcularea si am indicat ca documentul respectiv nu este calculat corect. Recalcularea in conceptul meu este emiterea unui nou document recalculat conform legii, iar cel vechi logic ca nu mai are valoare. Omul de rand care nu isi permite un avocat si nu specifica exact ce vrea instanta inseamna ca nu mai conteaza problemele mentionate in dosar?
In primul proces s-a cerut anularea deciziei de impunere, iar instanta a anulat-o si a cerut si recalcularea fara ca noi sa o cerem in mod expres.
Mi se parea normal ca in sedinta publica unde ne-am prezentat practic degeaba (deoarece noi nu am mai avut nimic de adaugat si nici judecatorul de intrebat/cerut) ca judecatorul sa intrebe daca nu a inteles ce dorim de fapt, iar noi puteam sa spunem sau chiar sa depunem in scris ca dorim si anularea daca era atat de necesar. Probabil aceasta lacuna este din cauza ca nu se citest/studiaza dosarele decat in momentul sentintei.
Bataie de joc.
In acest caz imi puteti va rog recomanda ce as putea sa fac? Trimiterea procesul spre rejudecare, recurs sau un nou proces?
Stramutare?
g.ionescu
Buna ziua! Va voi descrie cazul pe scurt: este vorba de un contencios administrativ ce priveste anularea si refacerea rezultatelor unui concurs pentru ocuparea ... (vezi toată discuția)