Buna ziua! Va voi descrie cazul pe scurt: este vorba de un contencios administrativ ce priveste anularea si refacerea rezultatelor unui concurs pentru ocuparea functiei de director intr-o institutie de invatamant preuniversitar. Deja procesul s-a judecat pe fond, dar s-a dat o hotarare aberanta, in sensul ca noi am cerut recalcularea punctajului unuia dintre participanti, care a si castigat, de fapt, acel concurs, iar hotararea instantei a fost sa se recalculeze punctajul reclamantului, fapt cu totul si cu totul irelevant, care nu poate rezolva nimic.
Alte chestiuni cel putin ciudate din timpul procesului au fost:
- judecatorul a pus in vedere avocatilor nostri sa faca o cerere de conexare a acestui dosar cu un altul, dupa care tot el a respins cererea; mentionez ca s-a judecat un termen si din celalalt dosar, dupa care s-a suspendat pana la solutionarea irevocabila a primului dosar (desi cererea de conexare fusese respinsa!);
- judecatorul a respins nemotivat proba cu martori;
- judecatorul a cerut Inspectoratului Scolar Judetean (paratul) de doua ori sa depuna documentele aferente concursului la dosar cu avertisment de amenda, insa cei de la ISJ nu s-au conformat niciodata; cu toate acestea, nu au primit nici o amenda si tot noi am depus documentele concursului, in virtutea legii la liberul acces la informatii de interes public;
In concluzie, tinand cont si de desele amanari din aceasta cauza, sunt indreptatit sa ma indoiesc de buna-credinta a judecatorului si, mai mult, sunt sceptic ca ceva se va rezolva dupa ce vom exercita calea de atac. Voiam sa va intreb daca se poate cere stramutarea cauzei in alt judet, unde interferenta politicului sa dispara sau macar sa fie micsorata si daca, dupa Curtea de Apel, mai exista vreo alta cale de atac?
Cererea de stramutare se adreseaza Inaltei Curti de Casatie si Justitie si potrivit art. 37 din C.proc. civ trebuie sa se intemeiese pe banuiala legitima, adica sa donediti ca judecatorul in cauza ar putea fi partinitor datoria imprejurarilor in care se judeca cauza.
Nu mai aveti nicio cale in dreptul intern impotriva hotariri pronuntate in recurs.
1. Se poate cere stramutarea dar aceasta este admisa de Inalta Curte numai atunci cand exista dovezi solide. Dar la ce... instanta va veti raporta? Primul grad de jurisdictie s-a incheiat si nu puteti sti daca aveti motive de stramutare in recurs!
2. Nu vad nimic neortodox in comportarea judecatorului: probabil a fost invocata exceptia conexitatii (art. 164 Cod procedura civila), a fost discutata si respinsa iar cealalta cauza a fost suspendata conform art. 244 Cod procedura civila.
In privinta probei cu martori, aceasta se incuviinteaza, ca toate probele, daca instanta socoteste ca administrarea ei poate sa duca la dezlegarea pricinii (art.167 Cod procedura civila). Instanta a apreciat ca incuviintarea acestei probe ar fi inutila.
In privinta documentelor, daca nu va grabeati Inspectoratul ar fi fost amendat!
3. Daca actiunea a fost admisa, este posibil ca recursul sa fie respins pentru lipsa de interes.
4. Impotriva unei hotarari irevocabile pot fi exercitate doua cai extraordinare de atac, contestatia in anulare sau revizuirea, pentru motivele si in termenele strict si limitativ prevazute de Codul de procedura civila.
Repunere pe rol
ADIJ
Se poate repune pe rol o cauza solutionata printr-o hotarare irevocabila care a fost ulterior atacata cu contestatie in anulare admisa, caz in care hotararea ... (vezi toată discuția)
Stramutare dosar
biancaiannys
din cauza mai multor vicii de procedura am dori stramutarea dosarului,intrebarea este se poate stramuta daca hotararea este definitiva si irevocabila?daca se ... (vezi toată discuția)