avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pierderile de apa de la apometru pana la intrare in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pierderile de apa de la apometru pana la intrare in bloc.

Sunt locatar intr-un bloc de locuinte cu 4 scari,cea de-a patra scara de fapt e o anexa ,care are apometru separat.De curand s-a spart o teava de apa rece care pleaca de la apometru pana la intrare in bloc,mentionez faptul caci apometrul e montat la o distanta de aproximativ 20 metri.A curs apa rece in nestire fiind teava trasa prin pamant.Acum suntem buni de plata deja au inceput sa ne afiseze la asociatie cate 50 lei de persoana.
Intrebare.E corect sa suportam pierderile doar cei care suntem prezenti in apartamente tinand cont ca in scara suntem 15 apartamente din care 7 apartamete sunt cu persoane 0 la intretinere?Si daca era contractata vre-o firma care sa asigure intretinerea nu cumva acestia au cea mai mare parte din vina pentru ca nu au verificat instalatiile si s-a depistat la citirea apometrelor?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:04, 25 Mai 2012
Discutati, incercati. Poate ca asociatia dv nu are inca ceva stabilit in acest sens si s-a luat acum, la repezeala, decizia cu ocazia acestei avarii. Corectati lucrurile macar pentru viitor.
Pentru avaria actuala si repartizarea costurilor acesteia, cu siguranta daca nu nu incercati, asa va ramane. Daca incercati este posibil sa determinati schimbarea. Depinde de dumneavoastra, proprietarii.
Administratorul din asociatia de proprietari spune ca legea 230/2007 zice ca pierderile la care am facut referire mai sus prin avarierea a unei conducte trebuie suportate doar pe numar de persoane din acel imobil credeti ca are dreptate?.
Referitor la repartizarrea cheltuielilor, Legea 230/2007 face doar o clasificare a acestora:
Art. 47. - Cheltuielile asociaţiei de proprietari sunt următoarele:
a) cheltuieli pe număr de persoane care locuiesc sau desfăşoară activităţi în proprietăţi individuale;
b) cheltuieli pe consumuri individuale;
c) cheltuieli pe cota-parte indiviză, în funcţie de suprafaţa utilă a proprietăţii individuale;
d) cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiei de proprietari;
e) cheltuieli pe consumatori tehnici;
f) cheltuieli de altă natură.
Art. 48. -
(1) Stabilirea şi repartizarea sumei care priveşte proprietatea comună ce revine fiecărui proprietar din cadrul condominiului se fac proporţional cu cota-parte indiviză din proprietatea comună.
(2) Cheltuielile efectuate de asociaţia de proprietari pentru plata unor servicii de utilităţi publice sau de altă natură, legate de proprietăţile individuale din condominiu şi care nu se facturează individual pe fiecare dintre acestea, se repartizează după acelaşi criteriu care a stat la baza emiterii facturii, în conformitate cu prevederile contractului încheiat cu furnizorul respectivului serviciu.

Apoi HG 1588/2007 dezvolta concret aceasta calsificare de la art. 32 la art. 56.
Cititi aceste articole si apoi mai discutati cu administratorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderile de apa - cum se calculeaza? doru6 doru6 Momentan, in scara in care locuiesc, toata lumea are montate apometre in locuinta. Eu nu am decat apomentru de apa rece deoarece am instalata centrala termica ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pretul apei reci? Fulg Fulg Suntem o asociatie de proprietari intr-un bloc cu numai 12 apartamente. Utilitati comune platim doar apa si gunoiul, restul (gazul, curentul) fiind contorizat ... (vezi toată discuția)
Repartizarea pe apartamente a cheltuielilor pentru apa calda/rece margancostel margancostel Este vorba de modul de repartizare pe apartamente (toate prevazute cu apometre individuale) a contravalorii diferentei dintre volumul de apa inregistrat de ... (vezi toată discuția)