avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Coasigurati in decl 112
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Coasigurati in decl 112

Buna ziua!Am nevoie de ajutorul dumneavoastra in 2 probleme:
1.Pe baza actelor depuse la dosarul personal al salariatului ,am introdus persoana aflata in intretinere.Acest lucru a generat ,in statul de plata,diminuarea impozitului pe salarii.In fisa fiscala se vad aceste persoane aflate in intretinere,dar in dec 112 la rubrica co-asigurati nu apar aceste persoane aflate in intretinere.Eu am emis adeverinte ,pt medic,in care am evidentiat ca salariatul are co-asigurat.Cum tb sa procedez sa fie corect?Mentionez ca programul care il folosesc imi genereaza si actualizeaza toate aceste documente.
2.Suntem subcontractanti in incinta unei intreprinderi.2 salariati au fost suspectati de furt su nu au mai fost primiti in incinta intreprinderii,fara sa ne trimita o notificare in acest sens.Cum sa procedez cu acesti 2 salariati sa fie bine atat pt angajator cat si pentru ei?
va multumesc !
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 16:47, 19 Mai 2012
1. Eu folosesc programul de contabilitate [EDITAT denumire soft - incalca pct. 2.8 din Regulament] si imi transfera in declaratia 112, pe care mi-o intocmeste programul, toate datele inscrise la fiecare salariat. Nu am asemenea probleme.
2. Daca vreti sa-i ajutati neaparat, desfiintati posturile pe care le ocupa si vor putea beneficia de somaj. Altfel aveti varianta incetarii activitatii cu acordul partilor, sau a demisiei la care angajatorul poate renunta la preaviz.

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 112 lelcunadia lelcunadia Pentru un angajat care este in concediu fara plata , cum trecem corect in declaratie 1.sectiuanea B cu ore suspendate sau 2. ca sectiunea A neasigurat (vezi toată discuția)
Declaratia 112 oviiul oviiul Ma ajuta cineva va rog? Am incercat sa completez declaratia 112 dar nu gasesc de unde reiese din anexa 1.1. contributia angajatorului la fondul de sanatate si ... (vezi toată discuția)
Tva/impozit nerezidenti achizitii servicii externe Iulia_8891 Iulia_8891 Suntem o societate cu caen 6201: Realizare a softului la comanda. Am facut/urmeaza sa facem o serie de achizitii atat extracomunitare cat si intracomunitare ... (vezi toată discuția)