avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la proprietate

Buna ziua,
Am cumparat un lot de pamant intravilan dintr-o serie de 13 loturi. Al meu este numarul 6. Fiecare proprietar are o suprafata utila de aprox 450mp + 150mp drumul de servitute in actele fiecaruia. Loturile sunt unul langa altul in linie, accesul facandu-se pe la lotul 1 unde incepe si drumul.
Doresc sa va intreb daca este posibil ca la un moment dat unul dintre proprietarii loturilor 1-5 sa refuze accesul pe drumul din dreptul lui, chiar daca este servitute?
Multumesc pentru raspuns,

Stima,
Bogdan
N imeni nu va mai poate ingradi dreptul de servitute daca este mentionat in actul de proprietate si mai ales ca sunteti coproprietar pe drumul de servitute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Informatii achizitie teren andrei_istodorescu andrei_istodorescu Buna ziua, De curand am gasit un teren compus din 4 loturi(doar lotul numarul 1 are acces la strada, celelalte fiind in linie in spatele primului lot). ... (vezi toată discuția)
Conflict servitute iasmina2009 iasmina2009 Buna ziua, am cumparat impreuna cu alte 8 persoane un teren mai mare, pe care l-am impartit in loturi de marimi diferite, in functie de dorinta fiecarei ... (vezi toată discuția)