avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala?

As dori sa stiu daca pentru a depune o plangere penala, deoarece pensia alimentara nu imi este platita de mai mult de un an , ar trebui sa ma prezint personal pentru a o depune la Judecatorie sau poate fi trimisa recomandat prin posta si daca se percepe vreo taxa de timbru?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Alexandra1970 , utilizator 08:26, 22 Mai 2012
puteti face plangere la politie. pt plangeri penale nu se percepe taxa de timbru.
Plangerea pentru savarsirea infractiunii prev. de art 305 al. 1 lit c) c.pen.-abandonul de familie se depune la parchetul caruia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie, deci nu la judecatorie.
Plangerea se poate depune personal sau prin posta cu confirmare de primire.
Plangerile penale nu se timbreaza.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie de intretinere cum recuperez? marian92 marian92 Buna ziua. Parintii mei sunt divortati, locuiesc cu mama iar tatal ar trebui sa imi trimita lunar pensia alimentara. Din pacate, de aproximativ un an nu am mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua stefania25 stefania25 buna ziua .in urma cu un an am primit de la tribunal custodia baiatului meu definitiva si irevacobila.si la obligat pe tatal sa imi dea o piensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minori neplatita de doi ani 2499 2499 As dori sa stiu ce masuri pot sa intreprind pentru recuperarea pensiei alimentare pentru copii minori,care nu a mai fost platita de doi ani. (vezi toată discuția)