avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partajarea Bunurilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partajarea Bunurilor

Am divortat acum un an.Acum se deruleaza procesul partajarii bunurilor dar sotul a decedat, nu avem copii, iar noi avem impreuna un apartament si o casa la tara primita prin contract de intretinere de la parintii lui.Acestia au decedat.Fostul meu sot nu are frati( fratele lui fiind decedat), decat o nepoata(fata fratelui lui).Cum se va derula in continuare procesul, el fiind decedat ? Multumesc
nu sunteti sotie supravietuitoare deoarece ati divortat.
Deci nu il mosteniti pe sot.
Mariana5 a scris:

Am divortat acum un an.Acum se deruleaza procesul partajarii bunurilor dar sotul a decedat, nu avem copii, iar noi avem impreuna un apartament si o casa la tara primita prin contract de intretinere de la parintii lui.Acestia au decedat.Fostul meu sot nu are frati( fratele lui fiind decedat), decat o nepoata(fata fratelui lui).Cum se va derula in continuare procesul, el fiind decedat ? Multumesc

Nepoata mostenitoare va avea vreun drept la casa de la tara primita prin contract de intretinere de catre mine si fostul sot(respectiv decedatul) ??? Multumesc
da nepoata are drept de mostenire de la unchiul ei la casa de la tara, indiferent cum a fost dobandita de catre de cuius.
Data post: Marti, 6 Ianuarie 2009, 08:11
Subiect: RE: Partajarea Bunurilor

Pentru AuraGaiu.

Partaj bunuri aflate in indiviziune.
Ati spus ca bunurile sunt proprietate comuna, ambii sunt proprietari pe contractele de vanzare cumparare.
Deci se face partajul bunurilor.
Poate fi facuta la notar prin buna intelegere a partilor iar daca nu se inteleg se face prin instanta, fiind necesara o hotarare judecatoreasca definitiva.
Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat sa va reprezinte.

:offtopic: Va rog nu redactati mesaje consecutive. Cititi regulamentul de postare in acest sens. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2009
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
themis a scris:

m_ella2005, aveţi dreptate. Mi-a scăpat faptul că sunt divorţaţi. Bineînţeles că în aceste condiţii nu are calitatea de soţie supravieţuitoare, deci nici vocaţie succesorală legală. :">

Liviu S.Bordaş

Trebuie facuta succesiunea de catre mine sau de catre nepoata si cand , pt ca deocamdata suntem in proces si va avea loc prima infatisare ???Succesiunea trebuie facuta doar daca doresti sa le vinzi sau trebuie facuta in orice imprejurare ?
IMportante pentru cum sa procedati sunt mai multe aspecte, anume: coine a introdus actiunea, daca nepoata stie de proces si/sau e interesata de mostenire, cat timp a trecut de la mostenire...
Ca, in anumite conditii, eu as lasa procesul balta! Cu totul, macar vreo jumatate de an!
:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune- mod impartire bunuri MIV MIV Cum se impart bunurile dobandite in timpul casatoriei daca nu avem copii, iar sotul decedat are o sora fara copii si ambii parinti , adika socrii mei, in ... (vezi toată discuția)
Succesiune nmbcatega nmbcatega Daca toata masa succesorala a apartinut tatalui inainte de realizarea casatoriei legale cu mama! adica terenul casei si casa propiu zisa sunt cumparate si ... (vezi toată discuția)
Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. nu a avut copii ... Lylyca Lylyca Sunt fiica sorei unchiului meu decedat in 2019. Nu a avut copii iar sotia lui a decedat in 2020. In aceasta situatie cine mosteneste bunurile dobandite de ... (vezi toată discuția)