avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drepturi si obligatii chiriasi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drepturi si obligatii chiriasi

Buna ziua
...de curand m-am mutat cu chirie si....am ghinionul!!!...sa am sub apartamentul meu un vecin "cel putin ciudat!"in sensul ca.....imi este interzis sa fac dus dupa ora 22.00, orele de liniste inseamna "nici musca!" ca sa nu mai vorbim de folosirea apei, atentie la umblatul prin apartament, a mers pana acolo incat seara la 22.00 opreste apa calda pe toata coloana sa nu se mai faca dus ptr ca il deranjeaza!!! etc...Expresia lui preferata..."aici este proprietate privata si voi sunteti chiriasi deci aveti drepturi limitate!!!"....amenintari cu politia si alte sicane....Mentionez ca suntem o familie care in afara de faptul ca am trecut prin cateva incercari grele, suntem absolut normali, cu obiceiuri si preocupari normale si firesti ....La putin timp de la mutarea in acest apartament ne-am inscris in cartea de imobil iar contractul de inchiriere este absolut ok...inregistrat la finante. Ce urmeaza in scurt timp este sa rezolvam cu viza de flotant insa noi avem inca domiciliul stabil cateva strazi distanta de apartamentul unde locuim acum cu chirie si nu am considerat-o o urgenta chestiunea asta....In concluzie imi poate spune cineva cum sa procedez cu "vecinul nemultumit!"..?!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:49, 18 Noiembrie 2012
Va multumesc foarte mult......ceea ce mi-ati trimis dvs. poate fi foarte de folos!!!
Legea poate fi intotdeauna de folos, trebuie doar să fie stiută.:P
va multumesc din nou...foarte util!!!
...doar ca o curiozitate in cazul dvs vecinul nemultumit!!!! s-a linistit dupa vizita dvs? intreb ptr ca ar fi interesant sa discut cu persoana care mi-a dat in chirie apartamentul si sa-i faca la randul sau o vizita "vecinului!!!"
Ultima modificare: Duminică, 20 Mai 2012
smarty67, utilizator
Da, s-a linistit. Asta si pentru ca stia ca nu mi-ar fi fost greu să il chem in judecata.
....:-/ din pacate al meu nu s-a linistit....chiar noaptea trecuta a inceput din nou sa loveasca cu ceva in pereti, sa injure, sa jigneasca cum poate el mai bine....sa ameninte ca el bate pe toata lumea.....fiica mea s-a trezit speriata din somn de zarva facuta....una peste alta problema lui este ca nu este voie sa se faca baie dupa ora 22.00 si a mers pana acolo incat opreste apa calda....intamplator la ora aceea, miezul noptii, vecinii din scara vecina si perete in perete cu noi foloseau baia.....nu stiu ce sa mai fac cu individul asta....clar de mutat nu se pune problema

Alte discuții în legătură

Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice rilurianna rilurianna Buna ziua!Suntem doua fete,studente. De 3 luni ne-am mutat intr-un apartament dintr-un bloc nou. De 3 luni vecinul de langa ne persecuta la modul ca daca ... (vezi toată discuția)
Acces la subsolul tehnic al blocului TheMask TheMask Avem in bloc un locatar care periodic, fara sa anunte pe nimeni, merge in subsolul blocului si opreste ba apa calda, ba apa rece ba ambele. As dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)