avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA- contributia la sanatate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA- contributia la sanatate

Daca am contract de munca la o societate comerciala(sunt angajata) si mi-am facut si un PFA in februarie anul acesta, mai am obligatia sa ma inregistrez si sa mai inchei inca un contract cu Casa de Asigurari de Sanatate(CASMB) ? Daca da as dori si niste explicatii de ce e necesar sa am 2 contracte cu CASMB, unul ca angajat si unul ca PFA . Am citit Legea Asigurarilor de Sanatate din 2006 dar nu am inteles mare lucru. Sau aceste lucruri sunt explicate in Normele de aplicare a legii?
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 09:26, 21 Mai 2012
Art. 215 din legea 95/2006
(3) Persoanele fizice care realizează venituri din activităţi independente, venituri din agricultură şi silvicultură, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, din dividende şi dobânzi, din drepturi de proprietate intelectuală sau alte venituri care se supun impozitului pe venit sunt obligate să depună la casele de asigurări de sănătate cu care au încheiat contractul de asigurare declaraţii privind obligaţiile faţă de fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie sanatate de 5,5% din venitul obtinut din vanzarea unei locuinte? hellen09 hellen09 Anul trecut, in noiembrie, am vandut o locuinta. Pentru plata contributiei la sanatate, ca persoana fara venit, in luna mai 2011,mi s-a cerut o adeverinta de ... (vezi toată discuția)
Cas camelia visla camelia visla Buna ziua! As dori sa stiu daca in cazul unui venit din inchirierea unei locuinte , in afara de impozitul pe venit trebuie sa platesc{ separat } si ... (vezi toată discuția)
Cas pentru venituri suplimentare fata de pensie Ion Craiu Ion Craiu Sotia mea este pensionara din anul 2001.A platit CAS continuu ca salariata si pensionara mai bine de 40 de ani IN anul 2006(luna nov - dec) a incasat din ... (vezi toată discuția)