avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Se poate vinde un pamant pe care se afla o sonda de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Se poate vinde un pamant pe care se afla o sonda de petrol?

Buna ziua.
Avem un pamant mostenire de la parintii pe care vrem sa-l vindem.
Pe acest pamant se afla o sonda de petrol, cum sa procedam sa vindem pamantul, am auzit ca nu se poate vinde, pentru ca ne trebuie aprobare, de unde, nu stiu.
Nu stiu ce acte ne trebuie sa putem vinde acest pamant.
Nu este mult pamant, dar noi fratii nu locuim in zona unde este acest pamant.
Intr-o alta zona petroliera am auzit ca un localnic a inchiriat pamantul unei firme ce se ocupa cu petrol si ii plateste o anumita suma anual.
Va rog , astept un sfat din partea dumneavoastra, ce putem face cu acest pamant pentru ca noi avem nevoie de banii si vrem sa-l vindem.
VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: iancu ionel , utilizator 20:33, 22 Mai 2012
ideal ar fi sa nu il vindeti ! contactati un avocat renumit si negociati onorariul dlui av , chiar daca initial nu aveti bani, mergeti la primaria zonei si faceti cerere sa va spuna cum se numeste firma care va ocupa abuziv terenul -ptr a identifica "firma petroliera " si le faceti un proces frumos -ptr a va achita de cand sunteti proprietari ( daca au fost si parintii dvs -mai bine !!) o chirie aferenta , va trebuii sa achitati o expertiza ( dar daca nu aveti banii necesari - poate gasiti intelegere la dl av si o va achita dansul, uramnd sa si recupereze banii la terminarea / castigarea procesului ) si asa ve ti recupera " fructele ce vi se cuvin " din partea terenului pe care doreati sa-l cultivati , sa-l inchiriati , sa-l... care a fost ocupat abuziv , impotriva vointei dvs cat si a parintilor !
Exista posibilitatea ca pe durata procesului Avocatul sa renunte sau sa faca ca uita una sau mai multe proceduri sau uita sa se prezinte ! de ce ?!? MIZA ESTE FOARTE MARE
In mod normal trebuie sa obtineti o suma mare de bani care poate echivala cu valoarea si chiar peste valoarea actuala a terenului !
Daca pe el este o sonda , inseamna ca este in extravilan ( sunt sanse mari ) rezulta ca valoarea lui este mica , deci NU VA AVANTAJAZA SA-L VINDETI , ci sa primiti lunar o chirie MARE , ptr factul ca aveti o sonda pe el ...folositi-va inteligenta si nu-l vindeti . ve ti ramane si cu cgiria si cu terenul !
Terenul are valoare ptr ca sonda inca exista pe el - inseamna ca inca se lucreaza - numai ca noi nu prea ne stim drepturile , care sunt incalcate frecvent de cei ''MARI' si de catre cei care le fac - legile ! ei le ocolesc sau le sar - ptr ca au "DETENTA " buna ...
DACA TOTUSI VA GANDITI SA-L VINDETI , cereti o suma mare ... ptr ca are valoare !
Macar verificati cele spuse de mine , stand de vorba cu un avocat dine instruit !
va doresc succes maxxim !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce demersuri sa fac pentru a inchiria pamantul unei firme de petrol? SANDATENESCU SANDATENESCU Buna ziua. Am nevoie de un sfat. Ce demersuri sa fac pentru a inchiria pamantul unei firme de petrol ? Sonda este de mult timp pe acest pamant, dar nu m-am ... (vezi toată discuția)
Sonda pe proprietate Ame11 Ame11 salut!am si eu o intrebare la care nu gasesc un raspuns.parintii mei au un loc pe care a fost amplasata o sonda de extractie a petrolului...aceasta a fost ... (vezi toată discuția)
Despagubire pentru teren cu piloni de sonda abandonata ion + ion + Prin anii 1958-1960, pana in colectivizare s-a explorat existenta petrolului in sol pe un teren cu vita de vie. Sonda a fost abandonata dar au ramas pilonii de ... (vezi toată discuția)