avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recuperare cheltuieli la contestarea PV-ului
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recuperare cheltuieli la contestarea PV-ului

Bună ziuă,

Sunt doar un elev de clasa a XII-a care vă va prezenta o situaţie juridică generală, aceasta fiind însoţită bineînţeles de o nelămurire al cărei răspuns sper să îl obţin de la dumneavoastră.

Persoana X primeşte la domiciliu un proces verbal de constatare a contravenţiei care atestă fapta Y produsa la momentul Z, cu câteva zile in urmă.
Fapta Y nu există (cauza PV-ului fiind o posibilă eroare umană de introducere a unor date de identificare, fapt irelevant de altfel). Există dovezi suficiente sub formă de înscrisuri.

ªtiu ca persoana X poate contesta PV-ul pe baza dovezilor, obţinând anularea acestuia şi implicit a contravenţiei.

Nelămurirea :
ÎN CE FORMÃ se recuperează/compensează şi CUM următoarele pierderi aferente procesului de rezolvare a problemei survenite fără nicio vină a persoanei X :

1. disconfortul creat
2. timpul pierdut
3. banii pentru deplasări, consumabile (hârtie, cerneală etc.), taxe poştale etc.
4. altele evidente pe care consideraţi că le-am neglijat

Vă rog să imi răspundeţi în funcţie de următoarele cazuri generate de punctul ,,2." :

Cazul I : există chitanţe pentru fiecare foaie, litru de benzină etc. (ceea ce ar fi penibil)
Cazul II : nu există astfel de dovezi pentru bunurile de la punctul ,,2."

Vă mulţumesc.
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
Robert-Daniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Robert-Daniel , utilizator 18:33, 21 Mai 2012
In cazul in care persoana consemnata "contravenient "in cuprinsul procesului verbal,intelege sa il conteste in instanta,are dreptul pe langa cererea principala-anulare PV sa solicite si obligarea emitentului la plata de cheltuieli de judecata,pentru care petentul are obligatia sa depuna la instanta probele si documentele in sustinere
Multumesc pentru raspuns, insa acum mi-ati generat si noi nelamuriri :

Obligarea emitentului la plata de cheltuieli de judecata se face in cadrul cererii de anulare PV sau se redacteaza separat pe alta foaie de hartie ? Intreb asta, pentru ca persoana in cauza a redactat deja cererea de anulare PV.

Cum se formuleaza o astfel de solicitare, care este structura ei in mare ?

Disconfortul si timpul pierdut sunt considerate cheltuieli de judecata ? (asta reiese din mesajul dumneavoastra, daca este unul complet) Daca da, despre ce fel de probe vorbim in cazul acestora ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 procese verbale - anulare ancutica ancutica Buna seara. In urma unui accident auto s-au incheiat 2 procese verbale de contraventie:unul care spunea ca x nu a adaptat viteza la conditiile meteo si a ... (vezi toată discuția)
Prezumþia dreptului de proprietate în cazul unui autoturism fleshmeister fleshmeister Am o întrebare referitoare la emiterea unui proces verbal de contravenţie bazat pe o \"prezumţie de proprietate\" a persoanei care figurează în evidenţa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! azi am gasit in parbriz o foaie de la politia locala ... DariusL DariusL Buna ziua! Azi am gasit in parbriz o foaie de la politia locala cum ca am incalcat prevederile X, art. X, al, x litera X . Am cautat pe internet prevederea si ... (vezi toată discuția)