Am fost oprit in trafic de un agent de politie rutiera care mi a solicitat documentele auto, la acest control acesta a constatat ca numerele rosii erau expirate.
In fapt , am cumparat un autoturism din Germania, in tara am pus numere rosii, la expirarea acestora am solicitat sotiei sa se adreseze unui birou de inmatriculari si sa prelungeasca numerele, a mers la fisc, la CEC, polita RCA, apoi la acest birou..., a lasat toate aceste hartii urmand sa revina dupa amiaza, a mers si-a luat hartiile fara sa fie instiintata de acestia ca trebuie sa mai mearga si la sectia de politie pt prelungire...., si asa am ajuns sa am dosar penal pt ca am circulat cu auto avand nr expirate.
Apoi, conduita nepotrivita din partea agentului de politie, injuraturi de mama, expresii care m-au lezat,am fost agresat verbal, pt ca la final sa imi inmaneze o dovada care nu imi dadea dreptul de a si circula pe drumurile publice," ca sa iti dovedesc ca nu te pui cu mine", asta a fost explicatia agentului de politie.
Intrebare: -unde este stipulat faptul ca agentul de politie avea obligatia de a mi elibera dovada care sa imi dea dreptul de a conduce pe drumurile publice?
- unde si cui sa ma adresez vis a vis de conduita agentului de politie?
va multumesc anticipat
cu conduita te poti adresa la parchet si mai e din cate stiu un serviciu pentru abuzuri la fiecare consiliu judetean, nu stiu cum naiba se numeste.
cu dovada, cam are dreptate, nu prea ai ce sa ii faci, din pacate pana se ia o solutie (daca e adevarat ce spui, o sa iti iei in principiu o amenda administrativa) permisul este retinut, in functie de ce volum de lucru este la parchet, asta poate dura si luni sau ani