avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dispunere punere sub interdictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dispunere punere sub interdictie

Buna ziua.
I-mi cer scuze daca acest subiect s-a mai discutat, dar nu am reusit sa gasesc nimic legat de cazul meu.
In momentul de fata am o hotarare de interdictie pentru tatal meu care sufera de debilism mintal in urma unui accident fiind institutionalizat intr-un centru de batrani. Tatal meu detine o garsoniera la care are foarte mari datorii. Asociatie,taxe si impozite, curent electric, datorii la banci etc. Este posibil sa piarda aceasta garsoniera datorita executarii silite din partea acestor creditori. Demersul pe care vreau sa-l fac este sa reusesc sa vand aceasta garsoniera si sa achit aceste datorii ca sa nu o pierda pe "2 lei". Ce ar trebui sa fac ca sa pot avea dreptul sa vand eu aceasta garsoniera. Din cate am inteles trebuie sa fac o cerere catre judecatorie ca sa obtin o imputernicire judecatoreasca asupra imobilului si sa o pot vinde. Ce ar trebui sa fac in cazul de fata. Multumesc pentru raspuns anticipat.
Cel mai recent răspuns: dumyd21 , utilizator 11:48, 22 Mai 2012
In calitate de reprezentant al tatalui dvs trebuie sa obtineti autorizarea instantei de tutela pentru a face acest act de dispozitie pentru interzis, respectiv tatal dvs. Instanta va pronunta o hotarare in acest sens pe motive temeinice si exclusiv in interesul interzisului.
Unde este aceasta instanta tutelara? La primarie sau la judecatorie? Cui adresez cererea....presedintelui de la judecatorie sau cui???
Instanta de tutela este instanta de la domiciliu interzisului, va adresati cu o cerere la judecatoria competenta in acest sens.
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
ContSters250994, utilizator
Multumesc pentru raspunsul promt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzis judecatoresc bep bep In ce conditii tutorele unei persoane puse sub interdictie prin sentinta judecatoreasca (alienare mintala) poate sa-si stabileasca domiciliul intr-un imobil ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume minor fara acordul tatalui! adryanad73 adryanad73 Copilul meu are alt nume de familie, datorita tatalui biologic, care i l-a dat la nastere. In urma casatoriei mele cu alt barbat, am alt nume de familie, iar ... (vezi toată discuția)
Actiune interdictie pe rol si chemare in instanta pentru datorii intretinere a unei persone cu schizofrenie paranoida, grad handicap ii adineda adineda Persoana cu handicap are 51 ani, o pensie de 300lei si un ajutor social de 250lei. Locuieste in Bucuresti, singura in apartamentul cu 3 camere al mamei ei, ... (vezi toată discuția)