avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata ?

Buna ziua,
Sunt angajat personal contractual la o primarie de comuna, pe perioada determinata (pe durata de desfasurare a unui proiect european, pana in 2013, cu promisiuni de prelungire contract - onorate pana acum), pe postul de Inspector de specialitate.
Am primit o propunere din sectorul privat, mai exact o firma ce se ocupa de executare drumuri.
Intrebarile mele sunt:
Exista vreo posibilitate sa vad mai intai daca ma acomodez la firma respectiva, fara a renunta la serviciul curent? Ma gandesc sa nu fie doar un foc de paie si sa ma trezesc peste cateva luni in aer.
Exista vreo modalitate odata ajuns la firma respectiva sa ma apar impotriva unei astfel de posibilitati (trezitul in aer)?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:05, 23 Mai 2012
Aveti doua posibilitati:
1. fie intrati in sfera cumului de functii daca nu exista o situatie de incompatibilitate intre cele doua functii

2. fie solicitati CFP de la institutia publica si incheiati un c.i.m. cu societatea respectiva pe durata CFP-ului ...
Va multumesc, probabil voi merge pe a doua varianta. CFP se poate cere pe o perioada de 3 luni nu? si anuntat oare cu cat timp inaine (angajatorului)? Poate acesta sa refuze ?
Durata concediului fără plată se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern, potrivit art.153 alin.2 C.mun.

Prin urmare, verificati care este durata maxima a CFP prevazuta prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern .. iar in caz contrar, negociat aceasta perioada cu anagjatorul dvs.

Angajatorul poate refuza cererea de CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul fără plată ioanborlovan ioanborlovan Care este perioada maximă de concediu fără plată pe care pot să o acord unui angajat, pe parcursul unui an calendaristic? Având în vedere faptul că ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata valcris valcris Buna ziua. Conform Codului Muncii, angajatii au dreptul de a solicita concediu fara plata. La cate zile de concediu fara plata au dreptul salariatii si ce se ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca glicozilata glicozilata Am suspendat contractul de munca pe o perioada de 1 an de zile (din 01.02.2013-01.02.2014.). Lucrez in sanatate intr-un spital la stat. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)