Buna ziua,
Am intampinat urmatoarea problema: mi s-a eliberat un buletin cu CNP-ul gresit, e gresita cifra de la luna nasterii. Aceasta greseala a fost comisa pentru ca figura un CNP gresit pe certificatul de nastere, care a fost eliberat de Consulatul din Bucuresti (sunt cetateanca a Republicii Moldova). Dupa ce mi s-a eliberat un alt ceritficat, colaboratorii de la evidenta persoanelor refuza sa-mi rectifice dosarul depus deja, si imi cere depunerea altui dosar, pentru ca aplicatia nu le permite corectarea, si ei considera ca nu e greseala lor. Eu insa consider ca e si greseala lor, pentru ca atunci cand mi-au acceptat dosarul cu actul gresit, nu au vazut nici ei greseala si si-au asumat responsabilitatea. La momentul de fata nu pot sa depun alt dosar pentru ca proprietarul care m-a domiciliat este plecat in alta tara, si asta ar presupune cautarea unui alt proprietar care sa ma ia in spatiu, si cheltuieli suplimentare. Va rog mult ajutati-ma sa rezolv aceasta intrebare.
Va multumesc!
Bineinteles, mi-am dat seama deja ca alta solutie nu mai exista, nimeni nu doreste sa se complice sa faca corectari, decat daca i-as da in judecata, dar atunci probabil as cheltui si mai multi bani decat daca as depune din nou dosarul.
Ma intreb atunci, daca calculatorul valideaza un CNP doar conform datelor din certificatul de nastere romanesc, de ce atunci mi s-a cerut sa trec in formularul cererii de eliberare a buletinului data, luna si anul nasterii, sa prezint certificatul de nastere moldovenesc unde la fel apar data, luna si anul nasterii, si pasaportul strain unde apar aceleasi date. Si inca un lucru ciudat, cand am venit la evidenta persoanelor sa arat greseala, ei deja stiau foarte bine despre ce merge vorba, si aveau toate contraargumentele pregatite din timp (sau au depistat ei greseala inca inainte sau calculatorul).
Oricum va multumesc pentru sfaturi, pentru consultanta si pentru interesul acordat topicului.
Nu e la latitudinea lucratorului de evidenta a persoanelor modul in care trebuie procedat in acest caz. Trebuie respectata legea. Poate nu intelegeti nuanta din articolul mentionat de mine in raspunsul anterior. In cazul dvs se elibereaza un nou act de identitate. Adica trebuie depuse acte pentru o noua carte de identitate cu CNP-ul corect. Nu se poate face doar o corectie in calculator la evidenta persoanelor. Datele din calculator trebuie sa corespunda cu datele persoanei din momentul in care se depune cererea pentru actul de identitate.
Aveti varianta cartii provizorii daca nu reusiti sa luati legatura cu proprietarul care v-a luat in spatiu sau nu aveti pe cineva care sa va primeasca acum in spatiu.
Acte gresite
elenasarpe
buna ziua ! as avea si eu cateva intrebari legate de actele de identitate gresite!
1) - pe certificatul de nastere este trecut un cnp gresit care nu are ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit
gabi478
Buna ziua ,
Situatia mea este un pic diferita , deoarece pe certificatul de nastere am un CNP iar pe buletin altul , greseala s-a facut in momentul in care ... (vezi toată discuția)