avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... transfer parti sociale mostenite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

transfer parti sociale mostenite

Am mostenit in urma decesului tatalui meu 5 din partile sociale ale unei firme.
Am trimis o copie dupa hotarirea judecatoreasca la registru comertului, si una lor.
Nu am primit nici un ...feedback sa zic asa...
Ce fac acum?
As vrea sa le vind!
Cel mai recent răspuns: agos , utilizator 01:14, 17 Decembrie 2008
Buna seara.

Ar trebui sa verificati daca activitatea societatii va continua cu dvs. or sunteti indreptatit la plata unei valori egala cu cota din patrimoniu detinuta prin posesia partilor sociale.
Asta o aflati din actul constitutiv.
Daca actul constitutiv prevede continuarea activitatii cu mostenitorii atunci nu va ramane decat sa faceti o oferta de cesiune celorlalti asociati.

Cu stima,
av. Costi Boncu
Multmesc de promptitudine..sunteti mai rapid decit in avocat real (avind in vedere ca sunteti in categoria virtuala)
actul constitutiv este ok nu specifica dizolvari...
Acum spuneti-mi in detaliu ce inseamna a facaoferta de cesiune si cum se face si cum as putea sa aflu care este cifra de afaceri acestei companii...nici nu stiu bine cu ce se ocupa iar cei care o conduc se uita lam mine a la un intrus ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire firma (srl, asociat unic decedat) + transfer/schimbare asociat unic unei terte persoane stefan_rogin stefan_rogin Bunaziua, Tatal meu a fost asociatul unic unui SRL, suspendat, la care sunt administrator. Noi(mama+sora+subsemnatul) vrem sa transferam firma unei terte ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale doinafl doinafl Sunt asociat intr-un SRL cu 30%, persoana care detinea 70% si era totodata administratorul societatii a decedat. As dori sa aflu ce trebuie sa fac pentru a ... (vezi toată discuția)
Firma cu asociat decedat. va rog sa ma ajutati! CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT In urma cu ceva vreme, asociatul meu a decedat intr-un accident de masina. Aportul in firma era de 50%. Ce formalitati trebuiesc indeplinite in continuare, ... (vezi toată discuția)