avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporuri- inregistrare in revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporuri- inregistrare in revisal

In cazul in care sporurile nu au fost inregistrate in REVISAL in momentul acordarii, se mai pot inregistra in momentul de fata? Daca aceste sporuri nu sunt permanente cum se inregistreaza in REVISAL? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:21, 22 Mai 2012
Nu are nicio legatura caracterul sporului cu inregistrarea in REVISAL ... potrivit HG nr.500/2011, art.3 alin.2 lit.g, registrul se completează în ordinea angajării şi cuprinde următoarele elemente:
...
g) salariul de bază lunar brut şi sporurile, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă;
...

Textul de lege nu face nicio distinctie intre sporuri permanente si sporuri nepermanente .... prin urmare, daca salariatul beneficiaza de un spor atunci acesta se inregistreaza in revisal.
dar aceste sporuri nu au fost inregistrate la incheierea ctr de munca.mai pot fi inregistrate acum?
Da, inregistrati-le si apoi transmiteti fisierul la ITM ...alta solutie nu exista , decat sa le inregsitrati de acum incolo si perioada din urma va fi cea conforma cu statele de plata ...
Mai exact. Un salariat a efectuat din ianuarie 2012 si ore de noapte. Sporul pentru orele de noapte a fost platit, dar el nu a fost evidentiat in REVISAL. Il mai pot introduce acum si cum?
Da, se poate inregistra acum acest spor in REVISAL ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare spor suma fixa Radu Aura Radu Aura In situatia in care unui salariat se acorda lunar pentru exercitarea unor sarcini suplimentare, pentru o perioada de 6 luni, un spor la salariul de baza(suma ... (vezi toată discuția)
Spor de weekend se opereaza in revisal anonim2014 anonim2014 buna ziua. Speta concreta. Am avut control de itm, si ma obliga sa inchei act aditional la fiecare angajat pt sporurlie de weekend. precizez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Referitor sporuri in revisal Juvenalia Juvenalia Buna ziua, Am o speta referitor la ce fel de sporuri trebuie introduse in revisal , si anume dintre angajati sunt unii care au act aditional cf CCM cu ... (vezi toată discuția)