avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata in urma partajului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata in urma partajului

Buna seara. In urma partajului trebuie sa achit o suma de bani catre sotie,care reprezinta jumatate din costul unui ap.Puteti sa-mi spuneti si mie care este termenul de achitare si daca exista posibilitate de a achita suma in rate? In hotararea definitiva nu se specifica nici o data,perioada sau modalitate de plata.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:49, 23 Mai 2012
Daca nu exista niciun termen, fosta sotie poate investi hotararea si va poate apoi executa silit ( un executor). Doar cu dansa trebuie sa va intelegeti sa va lase sa platiti in rate
totusi nu este un termen limita legal pentru achitarea sultei?
Daca nu ati cerut in instanta un termen, o perioada de gratie in care sa platiti, hotararea poate fi pusa in executare imediat ce sunt indeplinite formalitatile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitare sulta dodorel62 dodorel62 Buna ziua. Eu am avut un proces de partaj si in urma acestu partaj eu am ramas cu casa si trebuie sa-i achit sulta fostei soti o suma de 500 milioane de lei ... (vezi toată discuția)
Sulta - partaj apartament eu1984 eu1984 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti , plata sultei , stabilite in urma unui partaj pentru un apartament , trebuie platita imediat de la inchieirea partajului , ... (vezi toată discuția)
Partaj- sulta ionut c ionut c Cum se intra in posesia sultei? Trec acum si prin partaj,asa ca s-au facut 5 expertize,cea imobiliara fara lotizare, deci unul va ramane in casa (probabil ... (vezi toată discuția)