Buna seara,
As dori sa stiu daca in conditiile urmatoare, angajatorul este sau nu obligat sa-mi acorde cele 2 ore pentru alaptat:
-am optat pentru 1 an cf OUG 111/ 2010 ( stiu ca, conform OUG 96/ 2003 actualizata in 2011, este vorba de perioada de pana la 1 an)
- in regulamentul intern, votat in 29.07.2011, exista 2 articole referitoare la acest subiect:
Art 20
Angajatorul are obligatia: f) sa acorde salariatelor care alapteaza, in cursul programului de lucru, doua pauze de alaptare de cate o ora fiecare, inclusiv timpul necesar deplasarii dus-intors de la locul de munca la locul in
care se gaseste copilul, sau, dupa caz, sa reduca durata timpului de munca cu 2 ore zilnic, fara diminuarea drepturilor salariale;
si
Art.25
Salariatii care renunta la concediul legal pentru cresterea copilului pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca.
La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea entitatii in care isi desfasoara activitatea, permite.
- nu s-a incheiat contract colectiv de munca.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns:
carmen f , utilizator
11:27, 23 Mai 2012