avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere program
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere program

Buna seara,
As dori sa stiu daca in conditiile urmatoare, angajatorul este sau nu obligat sa-mi acorde cele 2 ore pentru alaptat:

-am optat pentru 1 an cf OUG 111/ 2010 ( stiu ca, conform OUG 96/ 2003 actualizata in 2011, este vorba de perioada de pana la 1 an)

- in regulamentul intern, votat in 29.07.2011, exista 2 articole referitoare la acest subiect:
Art 20
Angajatorul are obligatia: f) sa acorde salariatelor care alapteaza, in cursul programului de lucru, doua pauze de alaptare de cate o ora fiecare, inclusiv timpul necesar deplasarii dus-intors de la locul de munca la locul in
care se gaseste copilul, sau, dupa caz, sa reduca durata timpului de munca cu 2 ore zilnic, fara diminuarea drepturilor salariale;
si
Art.25
Salariatii care renunta la concediul legal pentru cresterea copilului pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, beneficiaza de reducerea duratei normale a timpului de lucru cu 2 ore pe zi, fara sa le fie afectate salariul de baza si vechimea in munca.
La cererea lor se poate acorda program decalat, cu alte ore de incepere a programului de lucru, daca activitatea entitatii in care isi desfasoara activitatea, permite.
- nu s-a incheiat contract colectiv de munca.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: carmen f , utilizator 11:27, 23 Mai 2012
Cele doua texte postate de dvs se aplica in conditiile in care ati renuntat la CCC sau ati revenit la munca ...prin urmare, daca ati revenit la munca atunci sunt incidente aceste prevederi, angajatorul fiind obligat sa le respecte.
M-am intors la serviciu cu o zi inainte sa se finalizeze CCC pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie si am facut cerere sa se reduca programul pana face copilul 2 ani conform articolelor mai sus mentionate. Am dreptate si pot sa-mi sustin cererea in continuare? Se fac tot felul de presiuni asupra mea si asupra a 2 colege aflate in aceeasi situatie. Am o colega careia nu i s-a aprobat cererea (verbal) dar i s-a solicitat sa solicite prin mail retragerea cererii!
Depuneti cererea respectiva si , in caz de refuz, puteti sa va adresati instantei de judecata ...
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea salariatei aflata in ccc ramona_tatulescu ramona_tatulescu La intoarcerea salariatei aflata in CCC inainte de implinirea celor doi ani prevazuti de lege pentru ingrijire copil, salariata are dreptul la program redus, ... (vezi toată discuția)
Reducere program dupa intoarcerea din ccc ddd_77 ddd_77 Buna ziua! Am intrat in concediu crestere copil anul trecut in august iar de la 1 iunie mi-am reluat activitatea la firma, copilul avand 1 an si 1 luna. Un ... (vezi toată discuția)
Program de lucru dupa concediu din cresterea copilului barnavalentina barnavalentina Buna ziua, Am o fetita de 1 ani si 5 luni si am facut cerere de reintoarcere la servici cu data de 01 Martie si intra sotul in continuare in concediu ... (vezi toată discuția)