avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere program dupa intoarcerea din ccc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere program dupa intoarcerea din ccc

Buna ziua! Am intrat in concediu crestere copil anul trecut in august iar de la 1 iunie mi-am reluat activitatea la firma, copilul avand 1 an si 1 luna. Un coleg mi-a spus ca sotia lui s-a intors mai devreme din ccc si beneficiaza de program redus de 6 ore, chiar daca nu alapteaza. Va rog sa imi sfatuiti in ce conditii pot beneficia de program redus si conform carei legi, articol. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:17, 4 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. OUG 96/2003
art.17
(1) Angajatorii sunt obligaţi să acorde salariatelor care alăptează, în cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de câte o oră fiecare, până la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include şi timpul necesar deplasării dus-întors de la locul în care se găseşte copilul.

(2) La cererea mamei, pauzele pentru alăptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sau de muncă cu doua ore zilnic.
.......

2. Reducerea programului de munca dupa revenirea din CCC nu este prevazuta in niciun act normativ.
Daca in contractul colectiv de munca aplicabil /regulamentul intern aveti prevazuta
reducerea programului de lucru la revenirea din CCC , atunci angajatorul este obligat sa respecte aceste prevederi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program redus mira-j mira-j Pentru mamele care se intorc mai devreme de doi ani din ccc la munca , in cazul meu bebe 7 luni, mai exista program redus cu 2 ore pentru alaptat? Pana la un ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la serviciu dupa 1 an de concediu de crestere a copilului carmen f carmen f Buna ziua, In mai ma voi intoarce la serviciu, dupa terminarea unui an de CCC cf OUG 111/2010. Beneficiez de program redus de 6 ore (pt alaptat) pana va face ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 2 ani, revenire la munca la 1 an si o luna - program de lucru burlacuirina burlacuirina SUNT FUNCTIONAR PUBLIC SI AM OPTAT PT CONCEDIU CRESTERE 2 ANI ,AM REVENIT LA SERVICIU LA 1 AN SI 1 LUNA SI VREAU SA STIU DACA AM DREPTU L A 6 ORE MUNCA PE ZI ... (vezi toată discuția)